Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći kandidat

Vuk Jeremić objavio kandidaturu za predsjednika Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Centra za međunarodnu suradnju i održivi razvoj i nekadašnji predsjedavajući Opće Skupštine UN-a Vuk Jeremić objavio je kandidaturu na predsjedničkim izborima u Srbiji.

"Odlučio sam se kandidirati, jer volim Srbiju i ne pristajem na njezino propadanje", rekao je Jeremić naglasivši da želi svoje znanje, iskustvo i međunarodne kontakte staviti na raspolaganje svome narodu.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Jeremić, bivši srbijanski ministar vanjskih poslova i donedavni kandidat za generalnog tajnika UN-a, rekao je kako namjerava biti "predsjednik naroda".

"Zalagat ću se za politiku koja podržava veće javne investicije, povećanje izvoza, a prava politika može otvoriti tržište za naše proizvode", rekao je Jeremić, započinjući kampanju.

On je zasad treći kandiat koji je službeno ušao u utrku za predsjednika Srbije, nakon što je kandidaturu u prosnicu najavio pučki pravobranitelj Saša Janković, a sredinom prošle godine Srpka radikalna stranka (SRS) kandidirala je svog vođu Vojislava Šešelja.

Aktualni predsjednik Tomislav Nikolić, kojem mandat ističe u svibnju, izjavio je kako ne vidi tko bi od njega mogao bolje obnašati dužnost šefa države, ali je najavio da će on i premijer Aleksandar Vučić 15. veljače zajedno priopćiti odluku tko će biti kandidat vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

U međuvremenu, potpredsjednica srbijanske vlade i ministrica prometa i građevinarska Zorana Mihajlović, koja je također i potpredsjednica SNS, izjavila je u intervju beogradskom tisku da bi aktualni premijer Aleksandar Vučić bio najbolja opcija za šefa države. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene