Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poligamni mormoni

Djeca bivših članova sekte nestala bez traga: Majka otkrila što je pronašla u kući sljedećega dana

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Roditelji koji su s djecom napustili poligamnu sektu sada optužuju njezino vodstvo za otmicu. Njihova djeca nestajala su tijekom zime, gubi im se svaki trag, a znaju da su prije nagovarani da se vrate starom životu.

Nekoliko bivših članova poligamne sekte "Fundamentalističke crkve svetaca posljednjega dana" (FLDS) poziva policiju da im pomogne pronaći njihovu djecu. Neka od njih nisu viđena godinama, a broj nestanaka povećao se ove zime.

FLDS je vjerska organizacija s otprilike 10.000 članova koji prakticiraju višebračne zajednice u naseljima duž granice Colorada i Arizone u SAD-u. Vođa Warren Jeffs dogovarao je brakove, uključujući one između odraslih muškaraca i maloljetnica. Uhićen je 2006. godine i kasnije proglašen krivim za silovanje i seksualno zlostavljanje djece. Sada služi doživotnu robiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uHIĆENJE U SEULU Vjerski vođa skrivao podatke od epidemiologa, zaraženo 5000 članova njegove sekte

Na tiskovnoj konferenciji u saveznoj državi Uti roditelji i njihovi odvjetnici objavili su da je nedavno nestalo više djece koja su živjela s roditeljima koji su napustili crkvu. Vjeruju da njihova djeca primaju pomoć od sadašnjih članova FLDS-a da se vrate u okrilje sekte, prenosi Guardian.

Jedna od majki koje su govorile na konferenciji opisala je da je u kući nakon nestanka djece pronašla voki-toki, namirnice i zavoje. Smatra da im je to ostavljeno da im se olakša bijeg. Pojasnila je da su djeca bila pod velikim pritiskom da se vrate u FLDS, unatoč tome što je ona njihov jedini živući skrbnik. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VEČERAS U 22:30 NA NOVOJ TV! Provjereno donosi priču o opasnoj sekti: "Rekao im je da je on bog, maharadža... Morali su mu ljubiti noge"

Bivši članovi sekte kažu da su djeca duboko indoktrinirana i u velikom strahu jer vjeruju da je njihovo vječno spasenje ugroženo ako se ne vrate starom životu.

Tonia Tewell, izvršna direktorica Holding Out Helpa, neprofitne organizacije koja pomaže sadašnjim i bivšim poligamistima, brine se za djecu, ali i sve druge članove radikalno kontrolirane sekte. Pita se hoće li biti prekasno kada vlast odluči reagirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene