Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više je ozlijeđenih

VIDEO/FOTO Drama u Valenciji, vatra guta zgradu od 14 katova: "Ovo je sablasno"

Aktualno Galerija Gori zgrada u Valenciji - 1 Gori zgrada u Valenciji - 1 Foto: Afp Gori zgrada u Valenciji - 3 Gori zgrada u Valenciji - 3 Foto: Afp Gori zgrada u Valenciji - 4 Gori zgrada u Valenciji - 4 Foto: Afp +0 Veliki požar u Valenciji Galerija 1/4 >>
Vatra guta stambenu zgradu u Španjolskoj u Valenciji. Vatrogasci se bore s buktinjom i pokušavaju spasiti stanare koji su još zarobljeni unutra.

U četvrtak je zgradu od 14 katova u Valenciji zahvatio veliki požar. S vatrom se bori 20 vatrogasnih ekipa, a šest vatrogasaca je ozlijeđeno. Ozljeđeno je još 13 ljudi, a lokalni mediji javljaju kako ima još zarobljenih u zgradi koje vatrogasci pokušavaju spasiti preko balkona i prozora. 

Već su spasili oca i kćer koji su od plamena pokušali pobjeći preko balkona.

Lokalni mediji javljaju kako je ispred zgrade postavljen šator za hitno medicinsko zbrinjavanje ozlijeđenih, a na teren je poslana i vojska.

Požar je počeo na četvrtom katu i brzo se proširio na ostatak zgrade, a plamen je potom prešao i na susjednu zgradu, ispričali su svjedoci.

Gori zgrada u Valenciji - 1 Veliki požar u Valenciji Foto: Afp

Svjedoci ovog dramatičnog požara kažu da je temperatura u zgradi toliko visoka da je nemoguće ući.

"Ovo je sablasno. Nevjerojatno. Ne mogu vjerovati. Rekla sam kćeri i svekrvi da odu, drugi ljudi su ostali unutra.", ispričala je Adriana, a Natalya je dodala:

"Moja majka i svekrva, 80 i 83 godine, žive ovdje i srećom su otišle kad su vidjele dim i vatru. Nije bilo zvuka protupožarnog alarma, nikakvog."

U međuvremenu, stanovnici tog područja organizirali su se kako bi onima koji su u požaru ostali bez svega donijeli toplu odjeću, deke i hranu.

O požaru se oglasio i premijer Pedro Sanchez koji je na platformi X izrazio zaprepaštenje i solidarnost, javlja BBC.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene