Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslavio neustavni praznik

Uz paradu i vatromet Dodik slavio, dijelio odlikovanja, a ono najviše dao jednom premijeru: "Naravno, nije u mogućnosti da danas bude s nama"

Aktualno Galerija Obilježavanje Dana Republike Srpske - 4 Obilježavanje Dana Republike Srpske - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Obilježavanje Dana Republike Srpske - 3 Obilježavanje Dana Republike Srpske - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Obilježavanje Dana Republike Srpske - 2 Obilježavanje Dana Republike Srpske - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Obilježavanje Dana Republike Srpske - 1 Obilježavanje Dana Republike Srpske - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Milorad Dodik Galerija 1/5 >>
Dan je Republike Srpske. Održana je parada, podijeljena su odličja, poslane poruke o odcjepljenju, uz zahvale osuđenim ratnim zločincima. Organiziran je i vatromet, koji će biti sinkroniziran s vatrometom u Beogradu. Dan koji Banja Luka slavi, Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim.

Ni ove godine Dan Republike Srpske nije prošao bez pjesme ''Pukni zoro'' i gromoglasnog pjevanja okupljenih. Pjevale su tisuće ljudi. Tri tisuće koji su sudjelovali u paradi i građani koji su se u središtu Banje Luke okupili unatoč hladnoći. Na paradi policajci, pripadnici javnog i civilnog sektora. I neizbježan govor predsjednika.

"Obilježavamo Dan republike zato što je to naš dan. Svi koji pokušavaju da nam ga uskrate, neće u tome uspjeti", poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Prije parade, odlikovanja zaslužnima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mještani nestrpljivi Započeo popravak semafora u Vrgorcu: Nisu radili iz neobičnog razloga

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi udarac Štrajk poljoprivrednika još nije gotov, a već počinje novi: "Zemlji prijeti potpuna paraliza"

"Najviše odlikovanje koje danas, ove godine dodjeljujemo, to činimo predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu, koji je prihvatio da primi to odlikovanje, najviše od Republike Srpske. Naravno, nije u mogućnosti da danas bude s nama, prenosim pozdrave, i naš dogovor kada ćemo negdje u veljači ovdje, u Banja Luci, imati priliku da mu uručimo ovo odlikovanje", rekao je Dodik.

Ove godine Orban, prošle godine predsjednik Rusije Putin. Zahvaljivao se Dodik u svome govoru prijateljima, ali i osuđenim ratnim zločincima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon Predsjedništva HDZ-a Plenković komentirao incident u Vukovaru i Turudića pa se obrušio na novinarku: "Vi nemate koncesiju, tu ste polulegalno"

"Ostali smo bez vođa kakvi su Karadžić, kakav je Mladić, Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik. Svi oni koji su tako nesebično davali svoj osobni, obiteljski komoditet da bi vodili republiku u najtežim okolnostima. I danas njima isto tako treba da poručimo da republika ne smije i neće nikada zaboraviti njihov doprinos", poručio je Dodik.

Podijelio je priznanja desecima osoba i institucija, među kojima se našao i omiljeni pjevač Vojislava Šešelja - Baja Mali Knindža.

 

Pročitajte i ovo Tučnjava u Vukovaru - 2 Građani se izjasnili Tko je odgovoran za nasilje u Vukovaru? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Ustavni sud BiH Dan Republike Srpske proglasio je neustavnim. Izmjenama Kaznenog zakona koje je visoki predstavnik nametnuo prošle godine, organizatori su kazneno odgovorni zbog nepoštivanja sudske odluke. Predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, te izricanje mjera zabrane vršenja dužnosti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene