Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadržan u pritvoru

Ubojstva u Sjevernoj Irskoj: DNK optužuje Colina Duffyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik republikanskoga nacionalističkog pokreta Sjeverne Irske zadržan je u pritvoru zbog ubojstva dvojice britanskih vojnika 7. ožujka, jer tragovi DNK upućuju na njega, objavila je policija.

Colina Duffyja (41) zadržao je u pritvoru sud u Larneu nakon što je optužen za dvostruko ubojstvo te pokušaj ubojstva i posjedovanje oružja i streljiva. Pripadnik republikanskog pokreta, Duffy je bio na distanci sa Sinn Feinom, glavnom republikanskom političkom strankom, odbacujući podjelu vlasti u Sjevernoj Irskoj s probritanskim protestantskim unionistima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON MNOGIH NAGAĐANJA Otkriveno zašto su Putin i Macron sjedili za stolom dugim četiri metra: ''Nismo mogli dopustiti da se dokopaju predsjednikova DNK-a" Slika nije dostupna Prst na čitač Borba protiv lažnih identiteta: Otkrivamo tko će sve morati ponovo davati otisak prsta i u kojim situacijama

Duffy je optužen sinoć za ubojstvo dvojice britanskih vojnika, ubijenih 7. ožujka ispred vojarne Masserene, sjeverozapadno od Belfasta. U napadu je ranjeno nekoliko osoba. Za ubojstvo dvojice vojnika odgovornost je preuzela Prava IRA, disidentska skupina Irske republikanske armije (IRA) koja se protivi miru potpisanom 1998.

>> 'IRA kontinuiteta' preuzela odgovornost za ubojstvo policajca

Tragovi DNK povezuju Colina Duffyja s dvostrukim ubojstvom, kazao je policijski inspektor zadužen za istragu Jeffrey Smyth. 'Ne radi se o tragovima nego o cijelom profilu DNK', izjavio je on. Genetski trag proizlazi iz komada rukavice od lateksa ostavljena u automobilu koji je poslužio ubojicama vojnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene