Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mic, mic

Usred Turopolja snimio egzotičnu divlju mačku: "Preskočila je grabu od tri metra! Pomislio sam da to obične mačke ne mogu..."

Andreas Šejić iz Turopolja 7. prosinca, vraćajući se iz ribolova snimio je divlju mačku.

Išao sam iz ribolova. Onda sam sa s desne strane primijetio mačku. Preskočila je grabu široku tri metra. Pomislio sam da obična mačka ne bi to mogla. A otprilike je i tri puta veća od obične mačke. Odmah sam uzeo mobitel da je snimim", prepričao nam je svoj susret s divljom mačkom Andreas Šejić čiji se video širi društvenim mrežama. 

Pročitajte i ovo Pronađena divlja mačka - 3 Zvijerka pod stresom Dnevnik Nove TV otkriva gdje je završila divlja mačka ulovljena u Gorskom kotaru: Imala je čip, traži se vlasnik Ulovljena divlja mačka - 3 Nevjerojatna priča Usred Gorskog kotara lutala je divlja mačka, sada je na sigurnom: "Vidim neku životinju kako leži na mojoj mački i kolje je za vrat"

Egzotičnu životinju u šumi usred Turopolja Andreas je snimio 7. prosinca.

"Pitao se sa što ta mačka tu radi. Mic mic, dođi, pokušavao sam je dozvati, ali mačka se nije dala. Nije se odazvala, ali nije se činilo ni kao da se boji", prepričava Andreas

Snimku je prvi objavio portal VGdanas. Njima su stručnjaci s Veterinarskog fakulteta potvrdili da se radi o servalu, afričkoj subsaharskoj mački koja je omiljena na crnom tržištu, a cijena joj se penje i iznad 10.000 dolara. VGdanas neslužbeno doznaje da je mačka pobjegla vlasniku u Sloveniji gdje su je u kolovozu i snimili lovci. 

Andreas koji ju je snimio ne vjeruje u tu teoriju, smatra da je pobjegla nekom iz Hrvatske. I poslije ju je još nekoliko puta išao tražiti, ali je više nije vidio. 

"Šteta. Ali dobro da sam je uspio snimiti. Video divlje mačke iz Turopolja mi je definitvno najneobičniji ulov iz ribolova", priznao je.  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene