Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni deset dana nakon Sandy

U New Yorku planiraju nove evakuacije, stiže još jedna oluja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedva da je tjedan dana prošlo otkad je superoluja Sandy poharala istočnu obalu SAD-a, uključujući i New York, a u Velikoj se Jabuci već pripremaju za novi olujni nalet.

Njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg najavio je da će u srijedu u New Yorku parkovi i plaže biti ponovno zatvoreni prije dolaska novog vremenskog poremećaja s kišom, vjetrom i možda snijegom, devet dana nakon oluje Sandy.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

>> FOTO Kako izgleda New York bez struje nakon superoluje Sandy

U nekim dijelovima priobalja koje je Sandy teško pogodila, kao što su Rockaways, Queens ili Staten Island policija će obilaziti stanovništvo i savjetovati im da se evakuiraju na jedan dan. "Iz opreza ćemo otići u neke niske predjele i pokušati evakuirati ljude", rekao je Bloomberg na konferenciji za novinare i objasnio da neće narediti opću evakuaciju.

Bloomberg je kazao da prognostičari najavljuju vjetrove od 40 do 55 km/h s udarima do 80 km/h, kišu, temperature ispod sezonskog prosjeka i malo mokrog snijega. Vodostaj bi mogao porasti od 60 cm do jednog metra i izazvati nove umjerene poplave.

Nakon oluje Sandy u New Yorku je očišćeno 60.000 tona ruševina i otpada. Oko 91.000 kućanstava je i dalje u utorak bila bez električne energije u gradu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene