Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napetosti na Bliskom istoku

Američki vojnici ubijeni u krvavom napadu, Biden poslao znakovitu poruku: "Odgovorne ćemo pozvati na odgovornost u vrijeme i na način koji sami odaberemo"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U napadu na američku bazu u Jordanu ubijena su trojica vojnika, a 34 ih je ranjeno. Američki predsjednik Joe Biden rekao je da su napad izvele radikalne militantske skupine koje podržavaju Iran.

U krvavom dronom u Jordanu ubijena su tri američka vojnika, a 34 ih je ozlijeđeno.

Riječ je o napadu dronom na bazu na sjeveroistoku Jordana, blizu granice sa Sirijom. Identiteti ubijenih američkih vojnika zasad nisu poznati.

Ubijeni u napadu spavali u su šatoru zvanom Tower 22. Neki od ozlijeđenih evakuiraju se iz zemlje. Pentagon još nije objavio koju su vrstu ozljeda zadobili ranjeni vojnici, ali je američki dužnosnik rekao da se 34 osobe nadziru zbog mogućih traumatskih ozljeda mozga kakve su uobičajene nakon velike eksplozije, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Hutisti napali britanski brod, Britanci im srušili dron - 2 u Crvenom moru Britanci objavili fotografije trenutka napada: Hutisti im gađali brod pa stigla reakcija

Kako je poručio američki predsjednik Joe Biden, za napad su odgovorne militantne skupine koje podržava i financira Iran.

"Još uvijek prikupljamo podatke o ovom napadu, ali znamo da su ga izvele radikalne militantne skupine koje podržava Iran, a koje djeluju u Siriji i Iraku", rekao je Biden.

Američki predsjednik je poručio da će nastaviti predanu borbu protiv terorizma.

"I ne sumnjajte, sve odgovorne ćemo pozvati na odgovornost u vrijeme i na način koji sami odaberemo", naglasio je Biden.

 

 

Ovo su ujedno prve američke žrtve od početka sukoba Izraela i Hamasa te se samim time povećava zabrinutost oko moguće eskalacije sukoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija slijepi putnik Letio za SAD bez putovnice, karte i vize pa ga pritvorili: Tvrdio da se ničega ne sjeća, stigla i presuda

Američka vojska već duže vrijeme koriste baze u Jordanu te je tamo stacionirano oko 3000 vojnika. Otkako je rat počeo, američke trupe u Iraku i Siriji suočene su s napadima bespilotnih letjelica i projektila na svoje baze, ali ovo je prvi napad u Jordanu.

Glasnogovornik jordanske vlade rekao je da se napadi nisu dogodili na njihovom tlu, već u Siriji, a da napad nije rezultirao ranjavanjem nijednog jordanskog vojnika na granici.

Američki dužnosnici vjeruju da je za napad odgovorna jedna od nekoliko skupina koje podupire Iran.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene