Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao gusar

Svi govore o Scholzovu povezu na oku nakon pada: No padali su političari i prije njega, a neki i pred kamerama

Aktualno Galerija Olaf Scholz s povezom - 1 Olaf Scholz s povezom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Olaf Scholz Olaf Scholz Foto: Afp Olaf Scholz s povezom - 2 Olaf Scholz s povezom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Olaf Scholz s povezom - 3 Olaf Scholz s povezom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Olaf Scholz s povezom - 4 Galerija 1/6 >>
Njemački kancelar i u utorak se pojavio s crnim, gusarskim povezom preko oka. Ima i modrice, a sve je posljedica pada dok je trčao. No, nije Scholz jedini političar koji je pao. Neke padove snimile su i kamere.

Svoj novi look Olaf Scholz premijerno je pokazao na okupljanju Socijaldemokrata. No iza crnog poveza na oku ne stoji zaluđenost pomorskim pljačkašima. Njemački kancelar imao je nezgodu tijekom trčanja, kojim se inače redovito bavi.

"Zbog ozljede oka morat ćete se naviknuti da će sljedećih nekoliko dana nositi povez na oku", objasnio je okupljenima glasnogovornik vlade Steffen Hebestreit.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić, guverner HNB-a u studiju Dnevnika Nove TV - 1 guverner hnb-a za Dnevnik Nove TV Zašto smo po inflaciji drugi najgori u Europi? Vujčić ponovio svoju "genijalnu" misao gdje bi ljudi trebali kupovati

Sam Scholz je u šali poručio kako je "gore nego što izgleda". Poveselio se hrabro mimovima, a internet je jedva dočekao. Tako je jednooki njemački junak osvanuo na kovanici, pa kao negativac u James Bondu i Austinu Powersu, ali i kao lik u igrici. Bundestag je osvanuo pod gusarskom zastavom s kapetanom Scholzom.

Zahvaljujući jednostavnoj videomanipulaciji, zapjevao je i poznatu gusarsku pjesmu. Upečatljivu povezu prethodio je pad, a upravo je pad zapečatio brojne političke nastupe.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak, reporterka Dnevnika Nove TV Izvještaj iz Atene Dok Bad Blue Boysi čekaju izlazak iz pritvora, u Grčkoj novi napad na navijače: "Bačena je bomba na vrata stana"

Vijest o padu 80-godišnjeg američkog predsjednika Joea Bidena više nikoga i ne iznenađuje, ali zato mnogi pamte pad Carle del Ponte, tadašnje glavne Haške tužiteljice. Prošla je bez ozljeda.

S pozornice je tijekom posjeta Srbiji poput mađioničara nestao i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović. "Malo sam stepenicu promašio, pomagao sam jednoj starijoj dami pa sam pao. Odmah sam skočio kao mačka", pravdao se.

Kao mačka na noge nije se dočekao Zoran Milanović. Precijenio se, još kao premijer, skačući s borbenog oklopnog vozila Patria.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Brzo stigao odgovor Banožić pravomoćno kažnjen: Bio je u sukobu interesa kad si je dodijelio najveći stan u Zagrebu - poznato i koliku je kaznu dobio

Za pale borce HVO-a pao je i pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. "Nisam ni osjetio taj pad. Ako su oni u to vrijeme mogli s puškom u ruci braniti domove, mogu i ja kao budući hrvatski predsjednik položiti cvijeće", kazao je tada u svom stilu, ali na skliskom terenu uvijek se dobro snalazio.

Političke padove pogledajte u videoprilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene