Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruće u Europi

Nezapamćeno ljeto: Suše pogađaju Veliku Britaniju, Švedskom haraju nezapamćeni požari

Požari u Švedskoj (Foto: Dnevnik.hr)
Požari u Švedskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Na sjeveru Europe, pirmjerice u Finskoj, u subotu je izmjereno oko 30 Celzijevih stupnjeva što se ne događa često. Neobično visoke temperature izmjerene su i u Velikoj Britaniji. U posljednjih 50 godina, prva polovica ljeta u toj zemlji nije bila ovako suha.

U Velikoj Britaniji je od početka ljeta palo gotovo upola manje kiše nego inače. Toplinski udar pogodio je i više dijelova Njemačke, a temperatura se penjala do 34 stupnja. Meteorolozi kažu da će temperature tamo biti visoke i u kolovozu.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra

Iznimno visoke temperature i suša pogoduju širenju nezapamćenih požara u Švedskoj.

Diljem zemlje gori na čak 44 mjesta. Stanovnici i turisti iz najugroženijih područja su evakuirani. Švedske vlasti čine sve što mogu kako bi ugasile požare, a stigla im je i međunarodna pomoć.

Italija i Francuska poslale su po dva kanadera, a Norveška šest helikoptera. Materijalna šteta u toj zemlji je golema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene