Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila snimku

VIDEO Supruga uhićenog Putinovog saveznika ima prijedlog za Johnsona: "Pomozite mi vratiti Viktora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga uhvaćenog Putinovog saveznika Viktora Medvedčuka predlaže da njezinog supruga puste u zamjenu za uhvaćene britanske dobrovoljce.

Oksana Marčenko, supruga Viktora Medvečuka kojeg je nedavno uhvatila ukrajinska vojska, objavila je video u kojem se obraća britanskom premijeru Borisu Johnsonu. Poručuje mu da ima utjecaj na ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog te traži razmjenu supruga Viktora za britanske državljane Aidena Aslina i Seana Pinnera, koji su se predali Rusima.

"Dragi premijeru Johnson, ja sam Oksana Marčenko, supruga političara Viktora Medvečuka. Molim vas za pomoć, za razmjenu mog supruga, kojeg su ilegalno zadržale kijevske vlasti iz političkih razloga i lažnih optužbi, za stanovnike vaše zemlje, Aidena Aslina i Seana Pinnera, koji su se predali ruskoj vojsci. Gospodine premijeru, imate velik utjecaj na predsjednika Zelenskog, ako vam je stalo do vaših građana, pomozite njihovim obiteljima i prijateljima vratiti Aidena i Seana. Pomozite meni vratiti Viktora", poručila je.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Royal Romance FOTO Plijeni poglede: Luksuzna megajahta uhićenog Putinovog saveznika usidrena u Trogiru

Podsjetimo, Viktor Medvedčuk, proruski političar, bio je u kućnom pritvoru zbog sumnje za izdaju, ali je pobjegao nekoliko dana nakon ruske invazije. Ukrajinska sigurnosna služba priopćila je u utorak da ga je uhitila.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Twitteru je objavio i fotografiju uhićenog Medvečuka koji je bio u ukrajinskoj vojnoj odori, raščupan i vidno umoran s lisicama na rukama.

Zelenski je kasnije predložio je da se proruskog političara i medijskog tajkuna zamijeni za ukrajinske vojnike koje su zarobile ruske trupe.

"Predlažem Ruskoj Federaciji da zamijenimo ovog njihovog tipa za ukrajinske muškarce i žene u ruskom zarobljeništvu", rekao je Zelenski na Telegramu.

Inače, sam Putin je, prema pisanju nekih medija, kum Medvečukovoj kćeri.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene