Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: I makedonski veleposlanik persona non grata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Vasilevski proglašen je danas 'personom non grata', potvrđeno je agenciji Beta u makedonskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Makedonska vlada donijela je jučer odluku o priznanju neovisnog Kosova, nakon što je makedonsko Sobranje prihvatilo Rezoluciju o priznanju Kosova. 

Pročitajte i ovo Vuk Zaštićena vrsta Užas u Dalmaciji! Netko je objesio obezglavljeno tijelo vučice, kazne su do 4000 eura! Stručnjaci: "Oni se žele maknuti od nas" Sivi vuk uživa u igri na zaleđenoj lokvi Video koji morate pogledati Prekrasni prizori s Velebita: Kamera snimila vuka kako uživa u igri na zaleđenom jezeru

>> Makedonija priznala Kosovo 

>> Crnogorska veleposlanica u Srbiji persona non grata

Srbijanska vlada u četvrtak navečer je, nakon odluke Crne Gore o priznanju neovisnog Kosova, uskratila gostoprimstvo i veleposlanici te države Anki Vojvodić.

Srbijanska vlada istodobno je u četvrtak navečer donijela odluku o vraćanju svojih veleposlanika u sve države koje su priznale neovisno Kosovo, zbog čega su veleposlanici bili pozvani na konzultacije u Beograd. Početkom ljeta već je vratila veleposlanike u zemlje članice EU-a koje su priznale Kosovo, a sinoćnjom odlukom vraćaju se i u druge zemlje koje su priznale Kosovo, među kojima je i Hrvatska.

Ta je odluka donesena kako bi se "nastavila diplomatska aktivnost radi očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje", navela je vlada u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene