Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunski sportaš

Slovenska vlada odlučila: Evo gdje su zaposlili Jakova Faka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biatlonac Jakov Fak (26), koji je u studenome 2010. zamijenio hrvatski za slovenski dres, dobio je posao u carinskoj upravi Slovenije, objavila je novinska agencija STA.

Slovenska vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost da se u carinskoj upravi zaposle četiri vrhunska sportaša, među kojima je i Jakov Fak, i to na godinu dana, s mogućnošću produženja ugovora o radu. Fak je pod slovenskom zastavom osvojio tri medalje na svjetskim prvenstvima (zlato na 20 km i srebro u mješovitoj štafeti na SP 2012. u Ruhpoldingu, te broncu na 10 km na SP 2013. u češkom Novem Mestu). Na nedavnim ZOI u Sočiju najbolji plasman ostvario je u utrci na 15 km gdje je bio četvrti, dok je u sprintu na 10 km bio deseti.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Za Hrvatsku je Jakov Fak osvojio dvije medalje, broncu na 20 km na SP 2009. u Pyeongchangu, te broncu u sprintu na 10 km na ZOI 2010. u Vancouveru.

Praksa zapošljavanja vrhunskih sportaša u vojsci, policiji i nekim drugim državnim službama u Sloveniji traje od 1996. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene