Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pribranost i hrabrost

VIDEO Sekunde do katastrofe: Tinejdžerica spasila autobus pun učenika prije nego što je udario u benzinsku pumpu

Autobus zamalo udario u benzinsku pumpu
Autobus zamalo udario u benzinsku pumpu Foto: Screenshot
Malo je nedostajalo do užasne nesreće, no zahvaljujući pribranosti i hrabrosti 14-godišnje Australke izbjegnuta je tragedija.

Nadzorne kamere zabilježile su trenutak u kojem je 14-godišnja australska učenica Isabelle Miller zaustavila školski autobus kako ne bi udario u benzinsku postaju.

Snimka prikazuje autobus kako se kotrlja preko ceste u North Casinu u New South Walesu prema nizu benzinskih pumpi i Isabelle kako hvata volan te usmjerava autobus na sigurno.

Ispred vozila su u tom trenutku bili vozač autobusa i dežurna učiteljica, a prema lokalnim medijima u autobusu je u tom trenutku bilo 20 učenika.

Isabelle je ušla u autobus samo kako bi razgovarala s prijateljima, a kad je vidjela što se događa, potrčala je do prednjeg dijela vozila i zgrabila volan dok je prelazilo cestu i krenulo ravno prema automobilima koji su točili gorivo, piše Guardian.

"Pretpostavljam da je popustila kočnica i počeo se kotrljati, a s obzirom na to da se radi o blagoj uzbrdici, ubrzao je", rekla je Faith Pittman, zaposlenica na benzinskoj postaji i bivša učenica srednje škole u Casinu. "Ali mlada djevojka je dotrčala do prednjeg dijela autobusa, pritisnula kočnicu i okrenula volan na drugu stranu'', kazala je.

Pročitajte i ovo Vlak iskočio iz tračnica - 3 u Dugom Selu FOTO Detalji izlijetanja vlaka iz tračnica: Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti jednog čovjeka izbjegnuta je katastrofa

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević na otvaranju novog psihogerijatrijskog odjela - 1 Palijativna skrb Novo ruho važnog odjela za najstarije: ''Osigurali smo prekrasne prostore za pacijente i njihovu rodbinu''

''Bilo je prilično zastrašujuće pomisliti da se nešto loše moglo dogoditi da ništa nisam učinila'', kazala je Isabelle, koja nema vozačkog iskustva.

Pittman je rekla da je učitelj pokušao odgurnuti autobus, ali je Isabelle poduzela ključan korak: "Da je autobus udario u pumpu, digao bi cijelo mjesto u zrak. Kao što možete zamisliti, to je itekako mogla biti katastrofa.''

Policija istražuje što se dogodilo, a sve su jači apeli da Isabelle dobije službeno priznanje za hrabrost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene