Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roditelji ubijenoga francuskog studenta obratili se ubojici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji jednoga od dvojice francuskih studenata ubijenih prije tjedan dana u Londonu u nedjelju su rekli kako neće mirovati dok se krivac ne pronađe i pozvali sinova ubojicu da se prijavi.

Studenti biologije Laurent Bonomo i Gabriel Ferez, obojica 23-godišnjaci, svezani su, začepljenih usta, i više puta izbodeni u Bonomovu stanu u južnome dijelu Londona, a policija je to dvostruko umorstvo opisala kao "najokrutnije i najstrašnije divljačko ubojstvo".

Pročitajte i ovo Ilustracija Ubijen je Krvavi napad u Francuskoj: Muškarac nožem napao ljude, ubio jednu osobu Nestala Danka Ilić Neizreciva tuga FOTO Dankini roditelji u Boru zapalili svijeću: Otac u suzama poljubio pa ostavio plišanog bijelog medvjedića

Policija je u subotu uhitila 21-godišnjaka zbog povezanosti s tim zločinom, ali je on u nedjelju pušten bez optužbe.

"On je pušten, nikakav se postupak ne vodi protiv njega", rekla je policijska glasnogovornica.

Francuske su novine objavile kako su ta šokantna ubojstva pokazala koliko je opasan London postao. Ove se godine dogodio niz tinejdžerskih uličnih napada nožem a gradonačelnik je taj problem proglasio svojim prioritetom. Policija je uvela i posebnu postrojbu koja se bavi zločinima počinjenima nožem. 

>> Studenti izmasakrirani zbog PIN brojeva?!

"Pozivamo vas da se predate policiji. Nećete se vječno moći skrivati", kaže se u priopćenju Ferezovih roditelja Francoise i Oliviera.

"Možda se i bojite i osjećate se poput kukavica, ali morate priznati strašnu pogrešku koju ste učinili. Budite uvjereni da mi nećemo odustati", dodaju roditelji.

Bonomo je izboden gotovo dvjesto puta, od toga osamdesetak puta nakon što je umro, a Ferez je dobio pedesetak uboda nožem.

Ubojica je poslije zapalio stan, a policija kaže da je riječ o očitu pokušaju da se skriju dokazi.

Šest dana prije ubojstva iz Bonomova je stana ukraden laptop.

Bonomo je iznenadio lopova koji je provalio i krao dok se on tuširao. Policija nije pronašla tragove nasilnog ulaza u stan u nedjelju kad su Bonomo i Ferez ubijeni pa se pretpostavlja da je osim računala ukraden i ključ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene