Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ga više

Razgrabljen posljednji broj britanskog tabloida News of the World

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski tabloid News of the World, u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Murdocha, koji se našao u središtu velikog skandala s prisluškivanjem brojnih poznatih osoba, u nedjelju je izašao po posljednji put s nakladom od 5 milijuna primjeraka i naslovnicom koja je kolaž najpoznatijih izdanja lista i na kojoj piše 'Hvala i zbogom'!.

'Nakon 168 godina, konačno smo rekli tužno, ali ponosno zbogom našim 7,5 milijuna čitatelja', stoji u podnaslovu. Izdavač 'News International' je prošli tjedan objavio namjeru da zatvori list u jeku optužbi o telefonskim prisluškivanjima i hakiranju SMS poruka javnih ličnosti, poput glumaca i drugih 'celebrityja', kraljevske obitelji, žrtava otmice i terorističkih napada, političara i sportaša. Novinari su navodno špijunirali telefonske razgovore i poruke više od 4000 Britanaca.

Protiv jednog od najpopularnijih tabloida u Velikoj Britaniji ustali su i britanski parlament te premijer David Cameron koji je cijeli slučaj nazvao 'velikim skandalom ne samo novinara i tiska nego i policije i političara'.

Bivši urednik tabloida News of the world, Andy Coulson, koji je u petak uhićen zbog tog skandala, do siječnja ove godine je bio glasnogovornik upravo premijera Camerona. Privedeni Coulson je izjavio da za vrijeme svog uredničkog mandata nije znao za hakiranja i prisluškivanja. (Hina)

Pročitajte i ovo David Cameron u Ukrajini "Priznali da su sudionici rata" Rusija uputila zastrašujuće upozorenje svjetskoj velesili: "Posljedice će biti katastrofalne" Slika nije dostupna Zatražili sudski nalog Britanska policija želi da Guardian izvore za skandal s prisluškivanjem

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene