Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo bivšeg izvjestitelja:

O hakiranju se razgovaralo na kolegijima News of the Worlda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici u britanskom parlamentu objavili su pismo bivšeg novinara News of the Worlda, ranije osuđenog zbog hakiranja telefona, u kojem on tvrdi da se o prisluškivanju i hakiranju redovito razgovaralo na uredničkim kolegijima lista i da su s tom praksom bili upoznati svi viši dužnosnici kompanije News Internationala.

Bivši izvjestitelj o kraljevskoj obitelji Clive Goodman napisao je pismo tvrtki News International kada se žalio na otkaz koji je dobio 2007. godine. U utorak ga je prvo objavio list Guardian, a potom i parlamentarni odbor zadužen za istragu o toj aferi koja je potresla medijsko carstvo Ruperta Murodcha i britansko društvo.

Goodman u njemu piše da se o hakiranju 'naveliko raspravljalo' na kolegijima, sve dok tadašnji glavni urednik tabloida Andy Coulson nije zabranio da se priča o toj temi. Coulson će kasnije postati savjetnik za medije premijera Davida Camerona i izjaviti da ništa nije znao o prisluškivanju mobitela.

Parlamentarni odbor za kulturu, medije i sport najavio je da bi zbog tog pisma mogao na saslušanje ponovno pozvati Jamesa Murdocha, sina Ruperta Murdocha, koji u očevo ime upravlja njegovom medijskom korporacijom.

Očekuje se da će na saslušanje u rujnu biti pozvani i ostali izvršni dužnosnici News Internationala.

Goodman je zasad jedini novinar osuđen za prisluškivanje telefona. Nakon priznanja krivnje u zatvoru je 2007. proveo četiri mjeseca. News International tada je objavio da je Goodman djelovao samostalno i da u prisluškivanju nisu sudjelovali drugi novinari te mu uručio otkaz. Goodman se pismu nadležnima pobunio zbog takve odluke. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krah mogula Murdoch odbio izaći pred parlamentarno povjerenstvo Slika nije dostupna Mogul se povukao Murdoch odustao od kupnje britanske televizije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene