Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskošan život vremešnog kralja

Ima 28 djece i 6 žena, a svaka od njih živi u svojoj palači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za posljednje ksenofobne ispade u Južnoj Africi mnogu krive upravo njega. Strance je nazvao 'mravima' i 'ušima' te poručio kako im je vrijeme da spakiraju stvari i odu.

Kralja južnoafričkog plemena Zulu, Goodwilla Zwelithinija, krivi se za eskalaciju netrpeljivosti prema strancima koja je u posljednja dva tjedna prouzročila krvoproliće na ulicama Južnoafričke Republike. Krive ga jer je prošli mjesec rekao kako svi stranci moraju spakirati svoje stvari i otići. No tko je uopće Goodwill Zwelithini - čovjek kojem skandali nisu nikakva nepoznanica.

Pročitajte i ovo Benussi Pokrovitelj Autokuća Auto Benussi Nova mjerila za luksuz: Garaža u Zagrebu skriva najprestižnije primjerke limenih ljubimaca koje je teško ne poželjeti Hedonizam na kotačima - 2 Trodnevno okupljanje Karavana teška gotovo deset milijuna eura: Hedonistički obilazak Hrvatske u luksuznim automobilima

Prije nekoliko godina homoseksualce je nazvao 'trulima', a na sebe je navukao i bijes aktivista za prava žena i oboljelih od AIDS-a zbog svog čvrstog stava oko kontroverznog testiranja nevinosti. On je praktički uskrsnuo ovaj zaboravljeni običaj rekavši kako sprječava širenje HIV-a i AIDS-a.

Bivši kralj ogorčen zbog premalog 'džeparca' od 923.000 eura

Nedavno je otkriveno i kako je Goodwill Zwelithini bankrotirao - i to unatoč 3 milijuna funti koje mu je južnoafrička vlada dala za uzdržavanje njega, njegovih šest žena i 28 djece i to na visokoj nozi, onako kako su navikli.
A navikli su na raskoš. Govorimo o kralju koji je za svoju rođendansku tortu potrošio više novca no što neki njegovi podanici zarade tijekom cijelog života.

Svaka od njegovih žena sa svojom djecom i unučadi živi u vlastitoj palači, dobiva velik džeparac, djeca idu u privatne škole, a sad je kralj odlučio i kako njegova djeca trebaju nove službene vojne uniforme koje će koštati ukupno oko 155.000 funti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene