Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće još

Bivši kralj ogorčen zbog premalog 'džeparca' od 923.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kralj Belgije Albert II ogorčen je na 'sitniš' koji kao bivši monarh godišnje dobiva iz državnog proračuna.

Belgijski kralj Albert II, koji je nakon 20 godina na tronu abdicirao u srpnju, pojadao se da mu je teško živjeti bez kraljevske plaće.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Slika nije dostupna Nakon 20 godina Belgijski kralj Albert II objavljuje da se povlači s trona?

Kao bivši monarh ima pravo na godišnju naknadu u iznosu od 923.000 eura iz državnog proračuna, no prema izvješćima belgijskih medija koje prenosi agencija AFP, Albert je spomenutom cifrom navodno jako nezadovoljan.

>> Abdicirao belgijski kralj Albert II., prisegnuo njegov sin Philippe

'Kaže da ga ne tretiraju onako kako se nadao i da se našao u teškoćama', izjavio je za Le Soir jedan neimenovani izvor blizak bivšem kralju.

Albert II je, u vrijeme dok je bio kralj, dobivao godišnji 'džeparac' od 11,5 milijuna neoporezivih eura, a sada dobiva 923.000 oporezivih eura, što na kraju ispadne okruglih 700.000 eura neto. U taj iznos nisu uključene plaće 10-članog osoblja koje mu je na 24-satnom raspolaganju.

Navodno je toliko ogorčen da si preko svojih suradnika obilaznim putem pokušava 'olakšati' život. Razmatra se tako da mu država počne podmirivati troškove službene rezidencije te da ratna mornarica formalno počne voditi brigu o održavanju njegove 4,6 milijuna eura vrijedne luksuzne jahte.

Ipak, zasad je neizvjesno hoće li ovakve ideje proći, s obzirom da ni Belgija nije ostala imuna na krizu te se u proračunu već neko vrijeme troškovi režu na sve strane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene