Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legendarni bjegunac

FOTO Preminuo najpoznatiji pljačkaš na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je uhićen i zatvoren, Biggs je 1965. godine pobjegao iz zatvora te je 36 godina živio kao bjegunac.

Preminuo je jedan od najpoznatijih pljačkaša iz 20. stoljeća. Britanac Ronnie Biggs, sudionik velike pljačke vlaka 1963. godine, napustio je svijet u 84 godini života, javlja Sky News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje očevid Drama u Zagrebu: Oružjem prijetio djelatnici te opljačkao poštu Morski pas pronašli tijelo Morski pas napao i ubio tinejdžera blizu plaže koju obožavaju turisti

Biggs je bio dio bande od 15 članova koju je predvodio Bruce Reynolds. Iz poštanskog vlaka koji je prometovao na relaciji Glasgow - London odnijeli su 2,6 milijuna funti što je tada bila najveća svota ikada otuđena u nekoj pljački na Otoku.

Najpoznatiji pljačkaš objavio autobiografiju

Mjereno u današnjim novcima, svota bi dosegnula približno 46 milijuna funti. Opljačkani novac nikada nije pronađen, a nakon što je uhićen i zatvoren, Biggs je 1965. godine pobjegao iz zatvora te je 36 godina živio kao bjegunac u Australiji i Indiji.

U 2001. godini svojevoljno se vratio u domovinu gdje je proveo nekoliko godina u zatvoru. Iz pritvora je pušten 2009. godine zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Velika pljačka vlaka doživjela je i nekoliko ekranizacija. Najpoznatija je 'Pljačka' iz 1967. koju je režirao Peter Yates. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene