Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doživio 94 godine

Umro "najprljaviji čovjek na svijetu": Preminuo nekoliko mjeseci nakon prvog kupanja u posljednjih 60 godina

"Amou Haji" Foto: Afp
"Amou Haji" dobio je nadimak "najprljaviji čovjek na svijetu" jer se nije tuširao više od pola stoljeća. Preminuo je u 94. godini.

Iranski pustinjak, koji je dobio nadimak "najprljaviji čovjek na svijetu" jer se nije tuširao više od pola stoljeća, umro je prirodnom smrću u dobi od 94 godine.

Novinska agencija Irna izvijestila je kako je "Amou Haji", što je naziv za stariju osobu od milja, umro u nedjelju u selu Dejgah u južnoj iranskoj pokrajini Fars.

Haji je živio prekriven čađom živio u kolibi, a nije se okupao vodom ili sapunom više od 60 godina. Njegovi susjedi kažu da je doživio "emocionalne neuspjehe u mladosti" i zbog njih se odbijao prati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poletio iz Meksika Srušio se avion kod Kostarike: U njemu putovao njemački milijunaš s obitelji

Haji je jeo meso životinja ubijenih s ceste, pušio je lulu napunjenu životinjskim izmetom i vjerovao da bi se zbog čistoće mogao razboliti.

Pročitajte i ovo Nesreća u hidroelektrani Plat - suđenje u Veljači - 5 RADNICI UMRLI U MUKAMA "Nama nitko njih ne može vratiti, ali da se ispravi sve to": Dnevnik Nove TV doznaje kad konačno počinje suđenje za tragediju u Hidroelektrani Dubrovnik

Prije nekoliko mjeseci mještani su ga nagovorili da se prvi put opere, piše The Guardian.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene