Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićen je i optužen

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Policajac htio ljubavnicu strpati na psihijatriju, iživljavao se na njoj, no onda se dogodio obrat

Policajac nasilnik
Policajac nasilnik Foto: Facebook/Screenshot
Policajac iz Pennsylvanije nakon ljubavne svađe pokušao je uhititi svoju ljubavnicu i smjestiti je u psihijatrijsku ustanovu na temelju lažnih navoda. Nakon toga je on uhićen i bit će optužen za kazneno djelo prisilnog zatočeništva, davljenje i napad.

Ronald Keith Davis (37), oženjen i otac dvoje djece, uhićen je 21. rujna zbog sumnje da je zloupotrijebio ovlasti kako bi ljubavnicu Michelle Perfanov s kojom se viđao četiri mjeseca smjestio na psihijatriju protiv njezine volje. Tvrdio je da je suicidalna.

U ponedjeljak 21. kolovoza, Davis je zvao je policiju rekavši da u kamperu živi sa ženom, ali se njihova veza raspala. Nije joj dopustio da uzme svoje stvari, a policiji je rekao da se ponaša nepredvidljivo. Pokazao je i nekoliko njezinih poruka u kojima je napisala da će se automobilom baciti s litice nakon što joj je rekao da se odseli.

Dobio je upute od kolega da se obrati vlastima okruga te da se identificira kao policajac kako bi dobio nalog za prisilno zadržavanje. U to vrijeme nije bi na dužnosti.

U izjavi koju je dao pod prisegom, Davis je rekao da će se osobno pobrinuti za ženu te je nakon toga napustio policijsku postaju. Nesretnu je ženu pokušao na silu odvući do svog automobila, a sve je snimio njegov prijatelj.

Dvanaestominutna snimka koju je objavio ured državnog tužitelja prikazuje žrtvu kako se pokušava osloboditi iz ruku dvostruko većeg policajca koji ju silom želi ugurati u vozilo.

Dok ona pokušava stati na noge, Davis ju hrvačkim zahvatom ruši na pod. Ona mu više puta govori da ne može disati.

Pročitajte i ovo Armenci napuštaju Gorski Karabah - 2 Kaos na pragu Europe VIDEO Tisuće ljudi u očaju napuštaju zemlju: "Većina je u vrlo teškom stanju"

Kada je stigla policija, dokumentirala je njezine ozljede, a potom su je odvezli u bolnicu Lehigh Valley-Schuykill. Policija je potom ispitala Davisa. On je u iskazu ponovio da je od nje dobivao komentare tipa "nemam razloga živjeti, ja sam bezvrijedno smeće“. Dodao je da nije odgovarala na njegove pozive.

Nije, međutim, komentirao metode kojima se služio, a od kojih je žena zadobila ozljede po cijelom tijelu. U izjavi pod prisegom rekao je kako ona ne razumije zašto je smještena u bolnicu.

Žena je pak zadržana u bolnici pet dana, no nije pokazala nikakve suicidalne misli pa je puštena, a onda je policiji otkrila drugu stranu priče. Ispričala je da joj je Davis tijekom veze više puta prijetio, govoreći joj da "zna da nije luda, ali da će ju takvom prikazati".

 

Također, navela je da joj je isključivao struju u kamperu i onemogućio pristup osobnim stvarima, piše Mirror.

Kada se njihova veza počela raspadati, rekla mu je kako želi negdje drugdje početi život ispočetka. Tvrdi da je od tog trenutka sve krenulo nizbrdo jer je mogla osjetiti da ju Davis želi kontrolirati. Omalovažavao ju je te joj je govorio da bi se trebala testirati na droge i da nije radno sposobna. Davis se nalazi u istražnom zatvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene