Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt iz zraka

Pogledajte snimku precizne likvidacije vođe FARC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijske zračne snage objavile su snimku za koju tvrde da je bombardiranje skrovišta koje je koristio vođa FARC-a - Alfonso Cano.

Cano je ubijen u petak na području kolumbijske države Cauca, koja se nalazi na jugozapadu zemlje. Osim vođe FARC-a, u bombardiranju skrovišta u šumi, poginula su i tri pobunjenika, priopćili su vojni dužnosnici, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ivan Duque (Foto: AFP) Nakon više od 50 godina rata Kolumbija u nedjelju bira predsjednika: Favorit desnice favorit, mir u zemlji nikako da zaživi Lansiranje rakete Tomahawk (Arhivska fotografija: AFP) Za istočni Mediteran Eurocontrol objavio upozorenje: "Mogući su zračni napadi na Siriju u roku od 72 sata"

'Odlučili smo se za napad u ovom području jer smo imali konkretne informacije o skrovištu', rekao je Flavio Enrique Ulloa, zamjenik zapovjednika kolumbijskih zračnih snaga.

Ubojstvo Cana, 63-godišnjaka iz Bagote, proslavio je kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos.

Njegova smrt, međutim, nije kraj FARC-a koji se financira većinom pomoću novca zarađenog trgovanjem drogom. FARC se uglavnom sastoji od seljaka koji i nemaju mnogo drugih mogućnosti s obzirom na to da je vlasništvo zemlje koncentrirano u rukama nekolicine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene