Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za istočni Mediteran

Eurocontrol objavio upozorenje: "Mogući su zračni napadi na Siriju u roku od 72 sata"

Lansiranje rakete Tomahawk (Arhivska fotografija: AFP)
Lansiranje rakete Tomahawk (Arhivska fotografija: AFP)
Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe Eurocontrol objavila je upozorenje za operatere leta na istočnom Mediteranu – da budu spremni za NATO-ovo raketiranje Sirije u iduća 72 sata.

Zbog mogućeg raketiranja Sirije u idućih 72 sata i mogućeg prekida rada radijske navigacijske opreme potrebno je voditi računa pri planiranju letačkih operacija na istočnom Mediteranu i na području Nikozije, stoji u upozorenju Eurocontrola.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Slika nije dostupna Prvi napadi od ožujka Turska bombardirala kurdske snage u Siriji unatoč objavi o završetku vojne kampanje

Također, pilote se upozorava da budu spremni za određene NOTAM-e (obavijesti zrakoplovstvu) o rizicima letenja i eventualnim preprekama koje bi mogle nastati.

U ponedjeljak je američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako "vrlo ozbiljno" razmatra vojnu akciju protiv režima Bašara al-Asada zbog navodnog kemijskog napada u Doumi 7. travnja. Trump je rekao kako će donijeti "veliku odluku" u idućih 24 do 48 sati.

U ponedjeljak je iz zraka napadnuta sirijska zračna baza, iako niti jedna država za to nije preuzela odgovornost. Damask, Moskva i Teheran kažu da je napad izveo Izrael iz libanonskog zračnog prostora.

Rusija je upozorila da će, ako se nacilja itko od njezina osoblja u zemlji, "poduzeti mjere i protiv raketa i platforme s koje je ispaljena".

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene