Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak s dužnosnicima

VIDEO Nova snimka potaknula nagađanja o Putinovu stanju: Svi su ga samo zbunjeno gledali

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: X/Screenshot
Novom bizarnom epizodom ruskog predsjednika Vladimira Putina bave se svjetski mediji.

Objavljena je snimka s videosastanka održanog u srijedu na kojem je Aleksandar Kozlov, ministar okoliša, izvijestio predsjednika Vladimira Putina da su znanstvenici na Antarktici prošle godine izvukli jezgru leda, za koju se vjeruje da je stara oko 1,2 milijuna godina, a bila je na dubini većoj od tri kilometra.

"Ako je ova jezgra stara 1,2 milijuna godina, znači li to da je na tom mjestu bilo leda tijekom 1,2 milijuna godina?" upitao je Putin Kozlova.

"Da, Vladimire Vladimiroviču, apsolutno točno", odgovorio je Kozlov.

"Ili se možda tamo voda smrznula kasnije? Ne prije 1,2 milijuna godina, nego bliže nama? Je li takvo nešto moguće?", ponovno je upitao Putin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uznemirujuća snimka ZET-ova kontrolorka ispljuskala maloljetnika: Slijede sankcije, možda i otkaz

"Vladimire Vladimiroviču, ovo je atmosferski led. Znanost zasad i dalje kaže da je tako, kao što sam vam odgovorio prvi put", odgovorio je očito zbunjeni ministar.

"Pa dobro, u redu", odgovorio je ruski predsjednik i prešao na drugu temu.

Ovaj je razgovor, kako piše Newsweek, posljednja u nizu nedavnih epizoda Putinovih nesuvislih pitanja i komentara u kojima se čini da je posve konfuzan.

Nepotvrđene glasine o Putinovu zdravstvenom stanju učestalo se javljaju od početka ruske invazije na Ukrajinu. Među njima su najčešće one da ruski predsjednik ima rak, Parkinsonovu bolest i demenciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene