Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrzi svoj posao

Sudski zapisničar umjesto zapisnika tipkao hrpu gluposti, ugroženo više sudskih presuda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto pitanja i odgovora na ročištima zapisničar je, među ostalim, pisao da mrzi svoj posao. Dobio je otkaz, a sud se sada bori sa ugroženim slučajevima.

Pijani sudski stenograf Daniel Kochanski uništio je 30-ak sudskih predmeta nakon što je umjesto dokumentiranja izrečenog unosio hrpu gluposti. Njujorčanin je jednom prilikom više puta ispisao 'I hate my job' (Mrzim svoj posao).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udarila ga dva puta po glavi Majka SJEKIROM ubila sina Slika nije dostupna 'Čiste izmišljotine' HDZ opovrgava navode o nestaloj dokumentaciji

Naravno, zaradio je otkaz, ali je prije toga ugrozio više slučajeva i omogućio prijestupnicima da tvrde kako ključni dokaz nedostaje.

Cijeli niz netočnosti pojavio se i u nekim ozbiljnim slučajevima, pa tako i na suđenju za prijevaru oko hipoteke. Na optuženičkoj klupi bio je Aaron Hand, inače osuđen da je pokušao angažirati plaćenog ubojicu i tako ubiti jednog od svjedoka.


'Riječ snijeg se u razgovorima nije odnosila na kokain. Tih je dana stvarno padao snijeg'

'Trebala su biti pitanja i odgovori, umjesto toga sve su bile besmislice', opisao je jedan od izvora Danielove zapisnike.

Ured okružnog tužitelja navodno je stalno 'vadio' Kochanskog i tjerao ga da pokuša pisati smislene transkripte. Napor se očito nije isplatio. U tijeku su saslušanja na kojima oni koji su bili uključeni u slučajeve svjedoče o onome čega se sjećaju. Stenograf zbog kojeg se vrše rekonstrukcije postao je alkoholičar prije pet godina. Unatoč svemu, on tvrdi da je nevin i da nikad nije pisao gluposti.

'Uvijek sam radio svoj posao sto posto. Otpušten sam zbog zlouporabe droga', rekao je Daniel kojem će u srpnju biti godina dana da je čist.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene