Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili njemački mediji

Ovo je čovjek koji je počinio masakr u Hamburgu: Odrastao u religioznoj obitelji, radio kao konzultant...

Phillip F., navodni napadač na crkvu Jehovinih svjedoka u Hamburgu
Phillip F., navodni napadač na crkvu Jehovinih svjedoka u Hamburgu Foto: Screenshot
Objavljeno je da je za napad na crkvu Jehovinih svjedoka u Hamburgu odgovoran 35-godišnji Phillipp F., bivši pripadnik kongregacije. Osim toga, policija je objavila detalje napada u kojem je ubijeno šest osoba.

Njemački mediji objavili su da je Phillipp F. muškarac koji je u četvrtak navečer napao crkvu Jehovinih svjedoka u Hamburgu.

Pozivajući se na njegovu internetsku stranicu, Spiegel je objavio da je 35-godišnji Phillipp F., koji je imao dozvolu za vatreno oružje, odrastao u vrlo religioznoj obitelji u njemačkom gradu Kemptenu. Po završetku srednje škole počeo je s obrazovanjem za bankara te je neko vrijeme radio kao pripravnik u banci.

Pročitajte i ovo Policija na ulici u Hamburgu nakon pucnjave u centru Jehovinih svjedoka Uznemirujući prizori VIDEO Objavljena snimka pucnjave u Hamburgu: "Tek kada sam uvećao sliku, shvatio sam što snimam"

U Hamburg se preselio nakon završetka studija poslovne administracije i nakon što je neko vrijeme proveo u inozemstvu. Na svojoj je stranici napisao da radi kao konzultant i nudi razne usluge, od pitanja "kontrole" do "teologije", ali za njih naplaćuje nevjerojatno velike iznose.

"Budući da je dobro vidjeti stvari u širem kontekstu, moja minimalna dnevnica iznosi 250.000 eura plus 19 posto PDV-a", napisao je te taj iznos opravdao tvrdnjom da će njegove usluge klijentu donijeti "najmanje 2,5 milijuna eura vrijednosti".

"Moje temeljne vrijednosti su integritet, povjerenje i najbolja izvedba", dodao je.

Policija objavila detalje napada

Policija je na konferenciji za medije otkrila više detalja o masakru koji se u četvrtak navečer dogodio u crkvi Jehovinih svjedoka.

Prije nego što je došao do crkve, Phillipp F. je 10 puta pucao u automobil u kojem se nalazila žena. Nakon toga je izvana pucao u crkvu, izvijestio je Focus Online.

Ubio je šestero ljudi, četiri muškarca i dvije žene, u dobi od 33 do 60 godina. Upucana je i žena koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće te je njezino nerođeno dijete poginulo, a ona je preživjela. Osim toga, ozlijeđeno je osam osoba, od kojih su četiri još uvijek u kritičnom stanju.

Pročitajte i ovo Policija na mjestu pucnjave u Hamburgu Policija zakazala presicu VIDEO/FOTO Objavljeni novi detalji pokolja: Poznate prve informacije o ubojici

Tijekom postupka za odobrenje oružja policiji je stiglo anonimno pismo u kojemu je stajalo da je Phillipp F. mentalno bolestan, ali da ne želi tražiti pomoć. Također je pisalo da mrzi sve religijske organizacije, pogotovo Jehovine svjedoke. Ipak, uspio je dobiti dozvolu i od prosinca prošle godine u vlasništvu je imao poluautomatski pištolj.

"Trebaju nam činjenice da bismo nekome odbili zahtjev, a ne samo anonimna dojava, koja također može biti poslana iz vlastitih interesa", rekao je ravnatelj policije.

Policija je Phillippu F. u veljači nenajavljeno pokucala na vrata i on je bio kod kuće. Tada je surađivao, dao sve potrebne informacije te nije pokazivao znakove mentalne bolesti.

"Iscrpili smo sve zakonske metode provjere", istaknuno je ravnatelj policije.

Phillipp F. bio je bivši član kongregacije u kojoj je izvršio napad. Na konferenciji za medije je rečeno da se još uvijek utvrđuju razlozi i okolnosti napuštanja crkve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene