Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedi desetke milijuna

Ovo je najimpresivniji dijamant ikad ponuđen na aukciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aukcijska kuća Sotheby's u listopadu će na prodaju staviti bijeli dijamant od 118,28 karata, koji bi mogao dostići rekordnu cijenu.

Bijeli dijamant od 118,28 karata, u obliku jaja, ponudit će se na dražbi u listopadu u Hong Kongu, objavila je u utorak aukcijska kuća Sotheby's koja se nada postići rekordnu cijenu višu od 30 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Scena iz filma Titanic Aukcija Prodan kontroverzni rekvizit iz filma Titanic zbog kojeg se mnogi pitaju jesu li mogli preživjeti i Jack i Rose Plavi dijamant - 2 ISKOPAN U JUŽNOJ AFRICI Najveći i najskupocjeniji plavi dijamant na aukciji: Od procijenjene vrijednosti moglo bi vam se zavrtjeti u glavi

>> 'Pali' sudionici: Ovako je izgledala spektakularna pljačka dijamanata

Dragi kamen, 'najimpresivniji' ikad ponuđen na dražbi, po Sotheby'su, mogao bi biti prodan za 28 do 35 milijuna dolara, dodala je kuća. Dijamant 'nalikuje malom kokošjem jajetu', rekla je glasnogovornica britanske tvrtke.

Bez ikakvih nečistoća, kamen bi mogao biti 'najimpresivniji bijeli dijamant ikada prodan na dražbi', rekao je Quek Chin Yeow, potpredsjednik Sotheby'sa za Aziju. Tvrtka predviđa da će biti oboren prethodni rekord kad je dijamant od 101,73 karata prodan za 26,7 milijuna dolara 2012.

Kamen koji će se ponuditi u listopadu otkriven je 2011. u rudniku jedne zemlje na jugu Afrike čije ime nije otkriveno. U neobrađenom stanju kamen je težio 299 karata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene