Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da je nisu mučili u zatvoru

Osuđena Iranka Ashtiani: Novinari su me osramotili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sakineh Mohammadi Ashtiani, 43-godišnja Iranka koja je osuđena na smrt zbog ubojstva supruga, želi uložiti žalbu protiv njemačkih izvjestitelja.

'Želim uložiti žalbu protiv dvojice njemačkih izvjestitelja, koji su me osramotili. Zašto su došli ovdje? Zašto su došli predstavljajući se kao novinari?', rekla je Ashtiani, kojoj su iranske vlasti odobrile dopust kako bi posjetila obitelj, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Oslobođena Iranka koja je bila osuđena na kamenovanje

Reporteri njemačkog lista Bild, uhićeni su prošlog rujna, nakon što su u Iran ušli uz turističku vizu. Marcus Hellwig i Jens Koch, pokušali su intervjuirati Ashtianinog sina, Sajada Ghaderzadea.

'Sve što sam rekla, rekla sam vlastitom voljom. Nitko me nije prisiljavao ni na što, nitko me nije mučio. Sve su to glasine', poručila je Ashtiani. Njezina smrtna kazna kamenovanjem je odgođena nakon golemog pritiska međunarodne zajednice, ali joj još uvijek prijeti smrtna kazna vješanjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene