Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođeni i sin i odvjetnik

Oslobođena Iranka koja je bila osuđena na kamenovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslobođena je Iranka Sakineh Mohamadi Ashtiani, osuđena na smrt kamenovanjem za čije se oslobađanje mobilizirala međunarodna zajednica, a oslobođeni su i njezin sin i njezin odvjetnik, potvrdilo je u četvrtak navečer Vijeće za ljudska prava čije je sjedište u Njemačkoj.

'Od Irana smo dobili informaciju da su oni slobodni', rekla je glasnogovornica Vijeća Mina Ahadi i dodala da čekaju potvrdu. Teheran za sada nije komentirao slučaj. U Italiji je ministar vanjskih poslova Franco Frattini odmah izrazio zadovoljstvo tim oslobođenjima i rekao da je 'to lijep dan za ljudska prava'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom'' Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

>> Odgođeno kamenovanje 'preljubnice' Iranke Ashtiani

U Berlinu je njemačko ministrstvo vanjskih poslova navelo da nije upoznato s tim oslobođenjima, te da ne mogu potvrditi informaciju, rekao je jedan glasnogovornik.

Sakineh Mohamadi-Ashtiani, 43-godišnja majka, osuđena je na smrt 2006. na dva različita suda i dva odvojena suđenja. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene