Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila dva upozorenja

Ostala trajno bez liječničke licence jer je uživo prenosila plastične zahvate na TikToku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Plastičnoj kirurginji iz Ohija koja je uživo prenosila neke operacije pacijenata na TikToku u srijedu je trajno oduzeta državna liječnička licenca.

Dr. Katharine Roxanne Grawe – također poznata na društvenim mrežama kao “Dr. Roxy” – “više neće moći prakticirati medicinu u državi Ohio”, rekla je Jerica Stewart, glasnogovornica Državnog medicinskog odbora Ohija. Ta odluka došla je nakon što je otkriveno da je ona prenosila neke operacije pacijenata na TikToku, a tri pacijenta su prijavili komplikacije nakon operacije. Osim oduzimanja licence Grawei, odbor je izglasao kaznu od 4000 eura, rekla je Stewart.

Odbor je u studenome po kratkom postupku suspendirao Graweinu liječničku licencu nakon što ju je dvaput ukorio. Odbor je utvrdio da njezino "kontinuirano postupanje predstavlja opasnost od trenutne i ozbiljne štete za javnost". 

Grawe, koja je imala ordinaciju plastične kirurgije, obratila se vijeću prije nego što su članovi odbora glasovali na raspravi u srijedu, prenosi CNN. Rekla je da je razmišljala o kritikama odbora tijekom prošle godine i vidjela kako je "pala ispod ideala odbora na više načina". 

Pročitajte i ovo Skupina s Trga - 4 POLICIJA ZA SVE ZNA Pogledajte snimku naoružane bande koja u centru Zagreba napada maloljetnike: "Krenula sam im reći da ostave djecu na miru, no onda sam vidjela..."

Objasnila je da je snimala video zapise na društvenim mrežama jer je voljela poučavati i željela je objasniti estetsku kirurgiju ljudima izvan područja medicine. "Ali, dok danas stojim ovdje, vidim koliko je tih videa izgledalo glupo i neprofesionalno", rekla je. U jednom pismu od 9. listopada 2018. odbor joj je rekao da mora čuvati privatnost pacijenata kada na društvenim mrežama dijeli fotografije ili videozapise medicinskih postupaka svojih pacijenata

Pročitajte i ovo Smokve - 4 Turisti i dalje kupuju Slatke kao med, ali cijena - paprena: Na tržnice stigle prve ture omiljenog voća

Također je posvjedočila da je komunicirala s korisnicima TikToka koji su postavljali pitanja tijekom operacija, prema izvješću državnog medicinskog odbora. Rekla je da bi netko drugi u prostoriji snimao i čitao pitanja tijekom prijenosa uživo, a ona bi odgovarala. "Zaista sam samo pokušavala činiti dobro i pokazati ljudima operacije".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene