Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga strana priče

Oglasio se vlasnik grčkog restorana u kojem lignje koštaju 600 eura: "Tko si to ne može priuštiti..."

Lignje, ilustracija (Foto: Getty Images)
Lignje, ilustracija (Foto: Getty Images) Getty Images
Aktualno Galerija Lignje, ilustracija (Foto: Getty Images) Lignje, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Sezona liganja - nikad slabija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sezona liganja - nikad slabija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Lignje Lignje Foto: DNEVNIK.hr +0 Sezona liganja - nikad slabija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Nakon što je javnost ostala zgrožena računom ručka u jednom restoranu na grčkom Mykonosu, oglasio se i vlasnik restorana te svim nezadovoljnicima poručio: "Ako si to ne možete priuštiti, nemojte naručivati."

Francisco Tajeda iz Brooklyna ostao je u šoku zbog cijene obroka u restoranu DK Oyster na grčkom Mykonosu. On je na TripAdvisoru objavio fotografiju računa koji pokazuje zapanjujuću cijenu od 836 eura (6204 kune) za jedan ručak.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Tajeda je otkrio na TripAdvisoru kako su njemu i njegovim prijateljima zaposlenici u restoranu DK Oyster u Mykonosu odbili dati cjenik prije nego što su ih iznenadili računom, piše Daily Mail.

Šest porcija lignji naplaćeno im je 591 euro, šest piva 150 eura, tri cezar salate s piletinom stajale su 59 eura, a dvije boce vode skoro 18 eura. Uz to, platili su i 18 eura sok od rajčice.

Nakon što su njihovu priču prenijeli svjetski mediji, oglasio se i vlasnik restorana Dimitris Kalamaras. Daily Mail poslao mu je upit o cijenama, na što im je odgovorio kako su cijene točne, ali da nije točno da su gostu odbili unaprijed dati cjenik.

"Iako smatramo da cijene odražavaju razinu naših napora, brige i kvalitete hrane koju serviramo na jednoj od najpoželjnijih plaža na svijetu, možemo suosjećati s nezadovoljnim gostom. No reći da smo ''svjetska zamka'' nije u redu.

Ne samo zato što su cijene istaknute na ploči pokraj ulaza kako bi svi mogli vidjeti koje su cijene prije nego što uđu u restoran nego i zato što su jelovnici i katalozi ponuđeni svim gostima prije nego što naruče", navodi se u izjavi vlasnika restorana.

Napominje kako neki unatoč tome ne gledaju cijene. "Koliko je vjerodostojna osoba koja kaže da je tražila cijenu pića/hrane, no da im je uskraćena ta informacija, a svejedno su naručili?"

Kaže kako cijene svoje goste te da su ''čak osmislili posebne menije koji su nešto povoljniji i dopuštaju barem mali uvid u grčku gastronomiju za one koji si ne mogu priuštiti to iskustvo''.

Poručio je i da ako si netko nešto ne može priuštiti, neka naruči nešto drugo. Zapitao se i zašto se u luksuznim hotelima sobe onda plaćaju od 200 do 500 eura za noć, a neki jaknu naplaćuju 50 eura, dok drugi traže tisuće.

Svi ste pozvani da dođete i kušate našu kuhinju, uživate u jedinstvenom pogledu koji oduzima dah, osjetite vibracije i uživate u našim pićima i jelima posluženima uvijek s osmijehom.

Ali, molim vas, prvo provjerite cijene! Molim vas, dođite i budite suci. Ne dopustite da vas ljudi obmanjuju fotografijama računa koji su samo mali dio priče", zaključio je vlasnik skupog restorana u priopćenju.

Aktualno KBC Split na aparatima, nedostaje im čak 150 medicinskih sestara: "Kad počne sezona, nećemo uopće ići na godišnji" U Splitu nedostaje medicinskih sestara (Foto: Dnevnik.hr) U Splitu nedostaje medicinskih sestara (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Dolić (Foto: Dnevnik.hr) Krešimir Dolić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurič (Foto: Dnevnik.hr) Mario Jurič (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Iris Marin Prižmić (Foto: Dnevnik.hr) Iris Marin Prižmić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Silvana Ganza (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska KBC Split na aparatima, nedostaje im čak 150 medicinskih sestara: "Kad počne sezona, nećemo uopće ići na godišnji" 1/5 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene