Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kampanja postala mučna'

'New York Times': Sarkozy previše skrenuo udesno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon kritika američkoga lista 'Wall Street Journal', francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u četvrtak se našao i na meti dnevnika 'The New York Timesa' koji ga optužuje da u 'očajničkoj i mučnoj' izbornoj kampanji 'lovi glasove krajnje desnice'.

'Kampanja predsjednika Nicolasa Sarkozyja postaje lagano očajnička i poprilično mučna', piše njujorški dnevnik u uvodniku.

>> Napali ga prosvjednici: Policija Sarkozyja sakrila u kafić!

Kako bi nadoknadio to što u anketama zaostaje za kandidatom socijalista Francoisom Hollandeom, predsjednik Sarkozy, kandidat stranke UMP-a (desni centar), 'dohvatio se useljeničkog pitanja, uvoza i prehrane francuskih muslimana', piše list te dodaje kako Sarkozy 'možda misli da voditi dobru politiku znači popustiti rasističkim i ksenofobnim zahtjevima'.

Sarkozy je zaprijetio povlačenjem Francuske iz Schengenskog sporazuma ako se ne počnu kažnjavati ili isključivati zemlje koje ne ispunjavaju svoje obveze. Rekao je i da je u Francuskoj previše imigranata te je komentirao oznaku 'halal' na hrani (meso stoke klane prema muslimanskim vjerskim propisima).

Umjesto da se pohvali uspjesima za svojega mandata, primjerice mirovinskom reformom ili NATO-ovom operacijom u Libiji u vanjskoj politici, Sarkozy je ciljeve postavio nepotrebno nisko, piše NYT i upozorava da su Hollandeove slabosti nejasne ideje i nerealni gospodarski prijedlozi.

Dan prije 'Wall Street Journal' nazvao je ciničnima Sarkozyjeve prijedloge o pooštrenju Schengena, a njega je preimenovao u 'Nicolas Le Pen' (po prezimenu predsjednice stranke krajnje desnice Marine Le Pen i njezina oca, bivšega stranačkog čelnika Jean-Marie Le Pena). (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene