Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj mrtvih

Bizarna tragedija: Beba je poginula, a 23 osobe su nestale nakon što se njihov čamac sudario s divljom životinjom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Beba je umrla, a 23 osobe su nestale nakon što je nilski konj udario u čamac koji je plovio rijekom Shire u Malaviju.

Policija afričke zemlje Malavi izvijestila je kako je kanu koji je prevozio 37 osoba preko plovnog puta u ponedjeljak ujutro doživio nesreću s tragičnim ishodom. Na svom putu sudario se s nilskim konjem, nakon čega se počeo naginjati i naposljetku se prevrnuo.

Pročitajte i ovo Na autocesti uginuo nilski konj Pabla Escobara Opasni susret na autocesti Invazivna vrsta: Poginuo kokainski nilski konj daleko od svoje pradomovine

Glasnogovornica policije u Nsanju Agnes Zalakoma rekla je da su mještani uspjeli izvući 13 osoba iz vode, dok se još 23 vode kao nestale. Spasioci su izvukli i tijelo jednogodišnjeg djeteta koje se utopilo, prenosi Guardian. Trenutačno je u tijeku potraga za lociranjem nestalih osoba, a očekuje se da će se broj žrtava penjati.

Pročitajte i ovo Vodenkonj "SVE JE IŠLO KAKO TREBA..." Preživio napad jedne od najagresivnijih životinja: "Svijet mi odjednom je postao mračan i neobično tih"

Mjesto nesreće, rijeka Shire, najveća je rijeka u Malaviju. Brodske nesreće česte su u zemlji u kojoj nedostaje redovnog vodnog prijevoza, što prisiljava mnoge da prelaze jezera i rijeke u ponekad klimavim čamcima.

Prošlog mjeseca najmanje je pet ljudi poginulo nakon što je pretrpani brod potonuo u središnjem okrugu Mchinji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene