Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova studija

Ne može tužnije: Grkinje se počele (pro)davati za sendviče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Cijena polusatne usluge je prije krize u prosjeku stajala 50 eura. Sada je nekim djevojkama dovoljno platiti samo dva', izjavio je profesor sociologije Gregori Laksos.

Zahvaljujući teškoj ekonomskoj situaciji, odnosno neimaštini koja ljude tjera na borbu za goli život, Grkinje su se počele davati svoja tijela doslovno za sendviče.

Pročitajte i ovo Prostitucija, ilustracija Uhićena je Peruanka u unajmljenim stanovima organizirala prostituciju: Policija otkrila detalje Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

Tako barem govori najnovija studija koju je u petak prenio The Washington Post, a u kojoj su zaključci izvedeni na temelju podataka prikupljenih među više od 17 tisuća prostituki.

U studiji je rečeno i to da se unatrag nekoliko godina promjenilo 'stanje na sceni', odnosno da danas Grkinje dominiraju u tamošnjem svijetu seksa za novac, a ne djevojke iz istočne Europe kao nekoć.

5 najčešćih zabluda o prostituciji i radu prostitutki

“Neke žene to čine za senvič jer su jednostavno gladne. Druge kako bi mogle platiti račune ili iz potrebe da se domognu droge,” izjavio je Gregori Laksos, profesor sociologije na atenskome sveučilištu Panteion, koji je na studiji s kolegama radio čak tri godine.

Uoči početka ekonomske krize cijena polusatne usluge je u Grčkoj u prosjeku stajala 50 eura, međutim sada je nekim djevojkama potrebno platiti tek dva, navodi u nastavku Laksos, koji je upozorio da se u tome poslu pojavljuju sve mlađe djevojke, neke stare tek 17 godina.

Priči treba dodati da su na društvenoj mreži Reddit brojni Grci ismijali studiju i naveli da te brojke nisu točne, ali i da jedan među njima iskreno napisao: Situacija doista nije baš tako očajna. Još. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene