Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EUFOR Althea

NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Denis Zvizdić, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta BiH, je i ranije pozvao NATO da rasporedi kontigent vojnika u okrugu Brčko, a snage EUFOR-a na "frekventniju prisutnost" u povratničkim mjestima.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u srijedu je izjavio da NATO šalje bataljun rezervnih snaga u BiH.

"NATO u BiH šalje bataljun rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji EUFOR Althea. Dugoočekivana i strateški izuzetno važna odluka za gašenje secesionističkih i iredentističkih ideja i očuvanje mira i stabilnost", poručio je Zvizdić na X-u.

 

 

Zvizdić je i ranije pozvao NATO da rasporedi kontigent vojnika u okrugu Brčko, a snage EUFOR-a na "frekventniju prisutnost" u povratničkim mjestima, piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Bajram u Gazi - 2 Ramazanski bajram Vjernici mole ispred razorenih džamija: "Ovaj bajram je velika rana, bol i mučenje"

Predsjedavatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović je na poziv glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga prije dva dana boravio u Bruxellesu gdje je tražio proaktivno angažiranje NATO-a, uključujući i mjere odvraćanja, s ciljem preveniranja bilo kakvog narušavanja mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini. To uključuje i vraćanje NATO snaga u vojne baze u BiH.

U medijima se nakon toga pojavila neslužbena informacija da će NATO poslati bataljun rezervnih snaga u BiH, no ovo je prvi put da je neki predstavnik vlasti to potvrdio.

Pročitajte i ovo Potraga za Dankom Ilić iz minute u minutu Pretražuje se svaki pedalj u potrazi za tijelom male Danke: Otkriveno što je pokazala analiza baznih stanica

Naime, predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je u više navrata govorio da je sve spremno za proglašenje nezavisnosti RS-a i da će to učiniti u slučaju da visoki predstavnik u BiH nametne odluku o državnoj imovini.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene