Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirao oportunizam

Libijska kriza: Gul izrazio sumnju u namjere nekih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Abdullah Gul kritizirao je oportunizam nekih zemalja uključenih u međunarodnu vojnu akciju u Libiji, rekavši da takvo ponašanje izaziva sumnju u njihove prave namjere.

'Nažalost, jasno je da se neke zemlje ponašaju oportunistički, čak i one koje su do jučer bile vrlo bliske tim diktatorima', rekao je Gul na tiskovnoj konferenciji u Istanbulu, ne rekavši na koga misli. Po njemu, takvo ponašanje nameće pitanje o stvarnim ambicijama tih zemalja u Libiji. 'Javlja se sumnja ima li tu skrivenih agendi', rekao je turski predsjednik.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Kim Jong Un Problematično izvješće Sjeverna Koreja protiv G7: "Oni su glavni izvor opasnosti za globalni mir"

>> Gadafi: Fašisti će završiti na smetlištu povijesti

Francuska agencija AFP piše kako su Francuska i Italija, dio koalicije protiv Gadafija, posljednjih godina libijskog diktatora dočekivale crvenim tepisima i potpisivale s njime unosne ugovore. Turska, članica NATO-a, izrazila je zabrinutost zračnim udarima savezničkih snaga na Libiju. AFP piše da je Ankara posebno ljuta na Francusku, koja je nije u potpunosti izvijestila svoje saveznike uoči početka vojnih operacija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene