Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gadafi odapeo strelice gnjeva

Gadafi: Fašisti će završiti na smetlištu povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrtu noć za redom vode se borbe u Tripoliju. Dvije snažne eksplozije odjeknule su prije zore, a iznad grada se čula buka borbenih zrakoplova praćena zvucima paljbe iz protuzračnog oružja.

Gadafijeve snage nastavljaju žestoke borbe s pobunjeničkim snagama na istoku zemlje, javlja Sky news. Službenih podataka o četvrtoj noći savezničkih zračnih napada na Libiju zasad nema ni sa jedne strane. Nekoliko sati prije novih detonacija iznad Tripolija svojim se pristašama, koji su formirali živi zid oko njegove rezidencije, obratio Moamer Gadafi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljiva teorija VIDEO Putinovo novogodišnje obraćanje podiglo prašinu: "Čestitku je očigledno generirala umjetna inteligencija" Predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin Na kongresu vladajuće stranke Putin održao prvi govor nakon objave kandidature za predsjednika: "Rusija će biti samodostatna sila ili je neće biti"

Libijski vođa je okupljenom mnoštvu poručio da se nastave boriti i da će na kraju sigurno izvojevati pobjedu u ratu protiv pobunjenika i međunarodnih snaga. Govor je prenosila libijska državna televizija.

Libijski vođa je svojim sljedbenicima poručio da se nastave boriti i da će na kraju sigurno izvojevati pobjedu u ratu protiv pobunjenika i međunarodnih snaga.

>> VIDEO: Američki F-15E Strike Eagle se srušio u Libiji

'Nećemo se predati... Pobijedit ćemo ih pod svaku cijenu. Spremni smo za borbu, bila ona duga ili kratka. Mi ćemo biti pobjednici na kraju', vikao je Gadafi okupljenim pristašama.

'Ostajem ovdje, ovo je moj dom, ostajem u svom šatoru. Ja sam ovdje, ja sam ovdje, ja sam ovdje', uzvikivao je Gadafi svojim pristašama koji su mahali zelenim zastavama.

Govor je popratio vatromet u Tripoliju. U centru grada se moglo čuti mnoštvo koje je skandiralo i pucalo u zrak.

'Ima puno onih koji se protive ovom nepravednom napadu koji krši povelju UN-a. Ovo je napad bande fašista koji će završiti na smetlištu povijesti', rekao je Gadafi komentirajući napad na Libiju.

Reuters javlja da su akcijom 'Zora Odiseje' uspješno prizemljeni Gadafijevi zrakoplovi i zaustavljeno napredovanje prema Bengaziju, ali libijski ustanici, slabo naoružani i neorganizirani, nisu uspjeli kapitalizirati tu činjenicu. Gadafijeve snage i dalje čvrsto kontroliraju Adždabiju na istoku i na zapadu nastavljaju opsadu Misrate, trećeg po veličini libijskog grada, u kojem je situacija po riječima stanovnika izuzetno teška jer im nedostaje hrane, vode i lijekova. (D.Ma/Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene