Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šalje ih u Španjolsku

Kuba oslobađa 52 politička zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuba je u nedjelju okupila političke zatvorenike i članove njihovih obitelji u Havani, dok se priprema osloboditi prve od ukupno 52 zatvorenika koji će u dogovoru s katoličkom crkvom biti poslani u Španjolsku, potvrdili su članovi obitelji zatvorenika.

Očekuje se da će neki od njih u ponedjeljak biti poslani zrakoplovima u Španjolsku, ali to zasad nije potvrđeno. Riječ je o najvećem oslobađanju zatvorenih disidenata na Kubi od 1998. godine. Crkva je u subotu priopćila da će 17 političkih zatvorenika biti oslobođeno 'uskoro', dok bi preostali zatvorenici trebali biti oslobođeni u sljedećih nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žene i djeca Nigerijska vojska oslobodila 160 novih taoca Slika nije dostupna Obilježavanja oslobađanja 'Najgore se može ponoviti i s tom spoznajom mi to možemo spriječiti'

Članovi obitelji i zatvorenici smješteni su u odvojenim objektima u Havani i rečeno im je da neće vidjeti jedni druge sve dok ne budu smješteni u zrakoplove. Disidenti su rekli da su uoči putovanja podvrgnuti medicinskim pregledima. Oslobađanje 52 politička zatvorenika, koji su iza rešetaka od 2003., u srijedu je objavila katolička crkva u Havani, čiji je kardinal Jaime Ortega o tome ovaj tjedan pregovarao s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom. (HIna)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene