Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva dana ranije oslobođena je još jedna skupina od 300 zarobljenica.


Nigerijska vojska objavila je u četvrtak da je oslobodila 160 žena i djece u operaciji protiv islamista Boko Harama u njihovu skloništu u šumi Sambisa, na sjeveroistoku zemlje, dva dana nakon što je oslobođena još jedna skupina od 300 zarobljenica u istoj zoni.

Vezani članci Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..." Dapchi (Foto: AFP) Boko Haram ponovno oteo više od 100 djevojčica

'Još uvijek prebrojavamo spašene osobe, ali ima oko 60 žena svih dobi i oko 100 djece', kazao je glasnogovornik kopnene vojske Sani Usman.

Nigerijska vojska iz šume spasila 200 djevojčica i 93 žene

Jedna taokinja i jedan vojnik ubijeni su, a osam taoca i četiri vojnika ranjeni u toj operaciji, dodao je on ne navodeći podatke sa strane boraca Boko Harama.

U utorak je vojska najavila oslobađanje 200 djevojčica i 93 žena koje se također drži u logorima Boko Harama u šumi Sambisa.

Prije njihove službene identifikacije, vojska nije mogla navesti nalazi li se među oslobođenim zarobljenicama neka od 219 djevojčica čija je otmica iz škole u Čiboku 14. travnja 2014. izazvala međunarodno zgražanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook