Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bolesni kontrolori

Zbog epidemije koronavirusa otkazane stotine letova u jednoj od najvećih zračnih luka

Zračna luka Gatwick
Zračna luka Gatwick Foto: Afp
Londonska zračna luka Gatwick suočava se s većim prekidima letova ovog tjedna, no ovaj put razlog nije štrak.

Epidemija koronavirusa prizemljila je zrakoplove u londonskom Gatwicku, drugoj najvećoj zračnoj luci u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Od nedjelje je na Gatwicku dnevno ograničenje smanjeno na 800 letova zbog održavanja sigurnosti. Ukupno su 164 leta otkazana zbog epidemije. Iz zračne luke poručili su da se nadaju kako će im ograničenja pomoći da se izbjegne otkazivanje u zadnji čas.

Izvan stroja zbog koronavirusa je oko 30 posto kontrolora leta, a samo u ponedjeljak je otkazao 50 letova, najviše kompanije easyJet. No, mnogi drugi letovi kasnili su i do sedam sati zbog nedostatka osoblja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Susjedi sumnjaju na jedno Hara kašalj za koji nema lijeka, a liječnici ne mogu utvrditi ni uzrok: "Što god dajemo od terapije, ne pomaže"

Pročitajte i ovo Policajac nasilnik uhićen je i optužen UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Policajac htio ljubavnicu strpati na psihijatriju, iživljavao se na njoj, no onda se dogodio obrat

Procjenjuje se da je oko 8000 putnika ostalo bez prijevoza, uglavnom na relacijama do Belfasta i Dublina. 

Petak će biti najviše pogođen ograničenjima, sa 65 letova manje od planiranog. British Airways, easyJet i RyanAir morat će otkazati neke letove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene