Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Knjiga Majke Tereze otkriva njezine dileme s vjerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Knjiga pisama Majke Tereze "Budi moje svjetlo", koje prikupio kanadski svećenik Brian Kolodiejchuk, postala je kontroverzna i prije njezina objavljivanja.

U tim pismima glasovita humanitarka, koja je preminula prije deset godina, kako je izvijestio Glas Amerike na internetskim stranicama, izražava sumnju u svoju vjeru te iskazuje emocionalnu prazninu koja je iznenadila mnoge.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

U nekoliko navrata tijekom svoje 66 godina duge službe, Majka Tereza je u svojim pismima izražavala osjećaj emocionalne praznine. 

"'Nema vjere, nema ljubavi, nema entuzijazma. Spašavanje ljudskih duša ne predstavlja mi ništa, kao ni raj", tako glase neke od misli iz pisama Majke Tereze.

Svećenik Brian Kolodiejchuk radio je s poznatom časnom sestrom gotovo dvadeset godina te se zalaže da je se proglasi sveticom.

"Željela je biti vjesnik radosti i uvijek imati osmjeh na licu.
Uvijek nam je govorila da budemo vedri dok se predajemo Bogu. Zato je njezina unutrašnja borba s vjerom za mnoge veliko iznenađenje", kaže kanadski svećenik, ukrajinskog podrijetla.

Majka Tereza počinje 1946. pomagati bolesnima, siromašnima i
napuštenoj djeci u Kalkuti. S vremenom joj se u toj misiji pridružuju stotine svećenika, časnih sestara i katoličkih laika. Postaje globalni simbol dobročinstva, za što je nagrađena i Nobelovom nagradom za mir.

Vatikan je priopćio da zbirka pisama Majke Tereze neće utjecati na proces njezine kanonizacije. Upoznavanje s unutrašnjim dilemama glasovite misionarke i dobročiniteljice samo će povećati njezin ugled, smatra katolički svećenik James Martin, autor knjige "Živući sa svecima".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene