Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najveći tajfun u 5 godina

Vlasti izdale crveno upozorenje za dio zemlje: Kini i Tajvanu prijeti superoluja Lekima, zatvorene škole i aerodromi

Tajvanu i Kini prijeti superoluja (Foto: AFP)
Tajvanu i Kini prijeti superoluja (Foto: AFP) Foto: Afp
Kineske vlasti izdale su crveno upozorenje za istočni dio zemlje zbog dolaska supertajfuna Lekima, koji je već uzrokovao kaos u zračnom prometu nad Tajvanom.

Tajfun bi u subotu trebao pogoditi kinesku provinciju Zheiyang i deltu rijeke Jangce, kao i grad Šangaj, a vlasti upozoravaju da se radi o najvećem tajfunu u proteklih pet godina. U Šangaju su prestali s prodajom željezničkih karata, ne plove brodovi, a već je otkazan sav promet u provinciji Zheiyang.

Pročitajte i ovo Lai Ching-te Potencijalni sukob Rezultati povijesnih izbora novi su udarac za Kinu: Hoće li vojno intervenirati? Kina lansirala raketni nosač satelita Einstein Probe - 3 Napeta situacija Uzbuna zbog kineske rakete, građanima stigla poruka na mobitel: "Pripazite na svoju sigurnost!"

Lekima je već pogodio Tajvan, gdje su zatvorene škole, a više od 40.000 domova je bez struje. Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka, a u njemu je poginula jedna osoba. U potresu je jedna žena iz Novog Taipeija poginula u svom domu kada je na nju pao ormar. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene