Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka, a u njemu je poginula jedna osoba.

Galerija


Epicentar potresa bio je 36,5 kilometara sjeveroistočno od obale tajvanskog istočnog okruga Yilan, a udar se osjetio na cijelom otoku, priopćila je vlada.

Vezani članci Potres u Dubrovniku, Stradun Kamera zabilježila trenutak potresa kod Dubrovnika: Bilo je kratko, ali jako Policija, ilustracija Sramota: Usred bijela dana krali humanitarnu pomoć u Kostajnici

Više od 10.000 obitelji u sjevernim i istočnim dijelovima Tajvana neko vrijeme ostalo je bez struje. Jedna žena iz Novog Taipeia, susjeda glavnom gradu Taipeiju, poginula je u svom domu kada je na nju pao ormar, prema nacionalnoj vatrogasnoj agenciji.

Kasnije u četvrtak Tajvan bi trebao pogoditi snažan tajfun Lekima s obilnim kišama, a mogao bi izazvati odrone zemlje. Lekima, koji tajvanski meteorološki ured kategorizira kao najjači tajfun, kreće se preko oceana sjeverno-sjeveroistočno 15 km/h.

Lekima razvija vjetrove maksimalne brzine od 227 km/h, priopćio je meteorološki ured koji je izdao upozorenje na opasnost od vjetra i kiše za širu oblast Taipeija, sjevernog lučkog grada Keelunga i druge sjeverne okruge. (Hina)