Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obilne kiše i odroni

Tajvan se priprema za najsnažniji tajfun: U potresu na otoku poginula jedna osoba, 10.000 obitelji ostalo bez struje

Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 3
Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 3 Afp
Aktualno Galerija Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 2 Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 3 Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 1 Galerija 1/3 >>
Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka, a u njemu je poginula jedna osoba.

Epicentar potresa bio je 36,5 kilometara sjeveroistočno od obale tajvanskog istočnog okruga Yilan, a udar se osjetio na cijelom otoku, priopćila je vlada.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Više od 10.000 obitelji u sjevernim i istočnim dijelovima Tajvana neko vrijeme ostalo je bez struje. Jedna žena iz Novog Taipeia, susjeda glavnom gradu Taipeiju, poginula je u svom domu kada je na nju pao ormar, prema nacionalnoj vatrogasnoj agenciji.

Kasnije u četvrtak Tajvan bi trebao pogoditi snažan tajfun Lekima s obilnim kišama, a mogao bi izazvati odrone zemlje. Lekima, koji tajvanski meteorološki ured kategorizira kao najjači tajfun, kreće se preko oceana sjeverno-sjeveroistočno 15 km/h.

Lekima razvija vjetrove maksimalne brzine od 227 km/h, priopćio je meteorološki ured koji je izdao upozorenje na opasnost od vjetra i kiše za širu oblast Taipeija, sjevernog lučkog grada Keelunga i druge sjeverne okruge. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene