Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašan prizor

Jeziva snimka napada lava na cirkuskog trenera: Zario mu je zube i kandže u kožu, oborio ga na pod

Soči cirkus
Soči cirkus Foto: Afp
Lav je tijekom nastupa u cirkusu napao jednog od izvođača. Ulovio je trenera kandžama i zubima, a život mu je spasila je supruga, također trenerica.

Tijekom nastupa u slavnom cirkusu sukobila su se dva od tri lava koja su sudjelovala u točki. Trener Aleksej Makarenko bacio je stolicu da spriječi nastavak borbe, a onda je treći skočio na njega. 

Na snimci se vidi događaj u kojem u prepunoj areni od 1200 mjesta u poznatom crnomorskom ljetovalištu Sočiju lav zubima napada izvođača. Njegova supruga Olga Borisov, također trenerica, spasila mu je život tjerajući bičem predatora koji ga je oborio na pod.

Pročitajte i ovo Ilustracija BOGATSTVO PRIRODE Balkanski tigar na rubu izumiranja: ''Ubili su ga, preparirali i postavili kao trofej, a pravosuđe uopće ne mari za taj problem''

Ostatak osoblja upotrijebio je vodeni mlaz da otjera životinju, koja je dotad već bila zabila kandže i zube u Makarenkovu kožu.

Svjedoci jezivog prizora bila su i brojna djeca koja su u pratnji roditelja došla vidjeti točku koja je u Rusiji naveliko poznata. Ipak, ovo nije prvi put da su životinje ozlijedile trenere. U istom cirkusu, u kojem nastupaju lavovi, tigrovi, jeleni i razne druge životinje, čije je prirodno stanište divljina, više su puta ozlijeđeni treneri, ali i životinje.

Pročitajte i ovo Puma NEOBIČAN PRIZOR Puma na koji metar od ljudi, piton pobjegao iz dvorišta: Ove opasne životinje sijale su strah po Hrvatskoj

Aktivisti se godinama zalažu za to da se cirkuske točke sa životinjama zabrane u Rusiji, ali bezuspješno.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene