Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razveden svaki treći par

Jedna od najkonzervativnijih država u svijetu ima jednu od najvećih stopi razvoda u svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijska Arabija jedna je od najkonzervativnijih država u svijetu, a ima jednu od najvećih stopi razvoda u svijetu.

Dramatičan porast broja razvoda događa se u Saudijskoj Arabiji. Tako se primjerice u posljednje vrijeme u prosjeku podnosi 127 zahtjeva za razvod dnevno.

Pročitajte i ovo Mohammed bin Salman Nema pravde SAD potvrdio imunitet saudijskom princu u slučaju brutalnog ubojstva novinara: "Novac je ipak na prvom mjestu" Dolazak zarobljenika u Saudijsku Arabiju OSLOBOĐENI IZ ZATOČENIŠTVA VIDEO Snimka dolaska zarobljenika iz Rusije u Saudijsku Arabiju: Među njima bio je i Prebeg. Dnevnik Nove TV doznaje kad se točno vraća u Hrvatsku

Prema saudijskom ministarstvu pravosuđa, u gradu Jedda u odnosu na prošlu godinu razvedeno je 50% više parova.

U cijeloj državi 2014. bilo je 33.954 razvoda, a 2015. oko 133.000 sklopljenih brakova i 40.000 razvoda. Ove godine je sklopljeno 157.000 brakova, a razvedeno je 46.000. što znači da gotovo trećina brakova završi razvodom.

''Društvo i zakoni onemogućuju bilo kakvu interakciju između muškaraca i žena prije braka, tako da se obično ljudi koji ulaze u brak uopće ne poznaju', rekla je jedna saudijska odvjetnica upitana za ovaj fenomen, piše Jerusalem Post.

Sve veći broj razvoda iniciraju žene unatoč stigmi koju u tom društvu imaju razvedene žene. U Saudijskoj Arabiji koja ima oko 32 milijuna stanovnika, većina žena uda se nakon završene srednje škole, a prema zakonu dopušteno je u brak stupati 13 godišnjim djevojčicama.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene