Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Fićo' za Ameriku

Iz Srbije kreće 3.100 novih 'fićeka' prema SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija ponovno počinje izvoziti automobile u SAD, a u prvom kontigentu, koji kreće put Baltimora iz luke Bar bit će 3100 automobila novog modela fiat 500 L, koji se od prošle godine proizvodi u Kragujevcu.

Srbija ponovno izvozi automobile u SAD, a u prvom se kontigentu nalazi 3100 modela fiata 500 L . Početak izvoza službeno je potvrdio državni tajnik ministarstva financija i privrede Aleksandar Ljubić.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom Danke Ilić Upropastili su Poznati odvjetnik tvrdi da zbog policije tijelo djevojčice Danke nikad neće biti pronađeno Nevrijeme u Srbiji tragedija Nevrijeme u susjedstvu odnijelo žrtvu: Poginula žena, uništeni usjevi ključne izvozne kulture...

Model za Srbiju prozvan 'Šumadinac'

Ljubić je rekao i da nakon prvog kontigenta Fiat planira mjesečno izvoziti po 3000 automobila u SAD, uključujući i novi model 500 XL, koji će početi proizvoditi krajem svibnja. Model koji se za srbijansko tržište proizvodi u verziji 'nacionale' s posebnim paketom opreme prozvan je 'Šumadinac', ali je verzija za SAD specijalno pripremljena po zahtjevima i standardima jednog od najprobirljivijih tržišta automobilske industrije.

>>Fiat otvorio tvornicu u Kragujevcu

Automobili su prethodnih dana vlakovima prebačeni u luku Bar, a pod strogim mjerama nadzora i kontrole u tijeku je ukrcaj u brod tvrtke 'Grimaldi lines', kojim će se prevoziti teret.
Zbog povećane potražnje za automobilom 500 L nedavno je u srbijansko-talijanskoj tvornici 'Fiat automobili Srbija' u Kragujevcu uvedena treća smjena, a za posljednja dva mjeseca u pogonima je dobilo posao više od 500 radnika.

>>Hrvatskoj prognoze sve crnje, Srbija izašla iz recesije!

Srbija ove godine očekuje 1,6 milijardi dolara prihoda od izvoza automobila, a do kraja godine planira se proizvesti oko 160.000 vozila. 'Fiat automobili Srbije' (FAS) zajedničko je poduzeće Srbije i italijanskog Fiata u kojem država ima udjel od 33 posto, a Fiat 67 posto. Ovog tjedna priopćeno je da je srbijanski bruto društveni proizvod u prvom kvartalu porastao za 1,9 posto, a rastu je, prema službenoj ocjeni, značajno pridonijela i automobilska industrija. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene