Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OKONČANO SUĐENJE

Ghislaine Maxwell proglašena krivom za pomaganje pedofilu Jeffreyju Epsteinu, prijeti joj 65 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maxwell je bila bliska suradnica i djevojka pokojnog Jeffreyja Epsteina, optuženog seksualnog prijestupnika, pedofila koji si je oduzeo život u zatvoru. Sudilo joj se za seksualnu trgovinu.

Porota je donijela presudu u slučaju protiv Ghislaine Maxwell kojoj se sudilo za seksualnu trgovinu. Maxwell je bila bliska suradnica i djevojka pokojnog Jeffreyja Epsteina, optuženog seksualnog prijestupnika, pedofila koji si je oduzeo život u zatvoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor Slika nije dostupna SUDSKA PRESUDA Partnerica Jeffreyja Epsteina osuđena na 20 godina zatvora zbog zlostavljanja maloljetnica

Maxwell je proglašena krivom po pet od ukupno šest točaka optužnice. Kriva je između ostalog za navođenje maloljetnika na upuštanje u seksualne radnje, prijevoz maloljetnika za ilegalne seksualne radnje te seksualnu trgovinu maloljetnicima, piše CNN.

Četiri žene su tijekom suđenja svjedočile da ih je Epstein zlostavljao i da je Maxwell bila ta koja je omogućila to zlostavljanje, a ponekad i sudjelovala u njemu.
Maxwellina obrana je rekla da je ona "žrtveno janje" za Epsteinove postupke i optužila svjedokinje da lažu.

Epstein, koji je 2008. priznao krivnju za prostituciju, optužen je za seksualnu trgovinu u srpnju 2019., a oduzeo si je život u zatvoru mjesec dana kasnije. Maxwell je uhićena godinu dana nakon toga i od tada je u zatvoru.

Sada joj prijeti 65 godina zatvora. Prilikom izricanja presude nije pokazivala nikakve emocije. Sutkinja Alison Nathan nije još odredila datum izricanja kazne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene