Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A Smiljan?

Film o Nikoli Tesli će se snimati u Srbiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tesla vladar svijeta' ime je visokobudžetnog filma čije je snimanje u fazi pretprodukcije, a lokacije za snimanja su se, navodno, tražile u Srbiji.

Predstavnici studija 'Universal' nedavno su bili u tajnom posjetu Srbiji kako bi pronašli lokacije na kojima će se snimati film o hrvatskom genijalcu Nikoli Tesli. Prvobitna ideja je bila da se film snimi u Velikoj Britaniji, ali su se čelni ljudi spomenutog studija, navodno, oduševili Srbijom i odlučili da film snimaju baš tamo.

'Kroz nekoliko dana smo obišli desetke lokacija u Beogradu i širom Srbije, posjetili smo i filmske studije, a predstavnici 'Universala' su otišli zadovoljni i pristali da 'Teslu' snimamo ovdje, rekao je za Novosti Vladimir Rajčić, scenarist i suvlasnik 'V.P.R. produkcije' koja, navodno, velikim dijelom stoji iza budućeg filmskog hita.

>> Akcija za Nikolu Teslu uspjela: Entuzijasti prikupili novac i spasili zemljište!

Scenarijem je obuhvaćen cijeli Teslin život s naglaskom na njegove najplodnije godine na području stvaralaštva. Film je dobio podršku američke i srpske vlade, a uz financijsku i marketinšku potporu 'Universala', životna priča velikoga znanstvenika radit će se u 3D produkciji. Glavne uloge su, navodno, rezervirane za poznate glumce poput Nicolasa Cagea, Lolite Davidovich i Harrisona Forda, a šuška se da bi uloga Tesle mogla pripasti glumcu Christianu Baleu.

Potaknuti ovom viješću, nazvali smo Memorijalni centar 'Nikola Tesla' u Smiljanu gdje su nam rekli da ih nitko nije kontaktirao u svezi snimanja filma te da im je ovo prvi glas o tome, što je neobično jer se ipak radi o autentičnoj lokaciji na kojoj je Tesla rođen.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene