Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uratke stavila na Twitter

Ispire im mozak: Učiteljica tjera učenike da pišu pisma borcima Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učiteljica jedne britanske škole tjera svoje učenike da pišu pisma borcima ISIS-a.

Jedna je učiteljica u osnovnoj školi u Velikoj Britaniji učenike tjerala da pišu pisma borcima ISIL-a. U njima su djeca pisala hvalospjeve, a učiteljica ih je tjerala da svako pismo počinju sa: 'Našoj braći u...'. Tražila je da im se obraćaju sa 'braća', 'idoli' i 'dijamanti'. Ime škole u kojoj su se pisala sporna pisma nije poznata javnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty) ANTIRATNI KOMENTARI Za ne povjerovati: Ruski učenici prijavili vlastitu učiteljicu jer je kritizirala napad na Ukrajinu, prijeti joj drakonska kazna Slika nije dostupna Profesorica od učenika tražila da napišu oproštajna pisma

Djeca su pisma ukrašavala otiscima svojih ruku i različitim crtežima, a pisala su ih na engleskom i arapskom jeziku. Učiteljica se njihovim uradcima hvalila i na Twitteru, gdje pod imenom irhabiyya_18 već odavno objavljuje propagandni sadržaj Islamske države, piše Daily Mail.

TALAČKA KRIZA Džihadisti oteli Norvežanina i Kineza, traže otkupninu

Na profilu se nigdje ne može naći njezina fotografija, a prijevod njezina korisničkog imena jest 'terorist'. Svoj račun koristi isključivo u svrhu promicanja aktivnosti IS-a, a ranije je objavljivala i fotografije dekapitiranih žrtava.

U objavama pisama učenika svoje pratitelje poziva da podrže stavove mladih nada i dodaje kako je jako ponosna na uratke svojih učenika. Jedno joj je pismo posebno drago. 'Jako sam sretan što pišem svojoj braći mudžahedinima u Siriji. Sve vas smatram herojima', napisalo je dijete, a učiteljica promovirala na društvenim mrežama.

'Ona im očigledno ispire mozak. Ova su djeca iznimno ranjiva', kazao je vođa zaklade Quilliam, koja se bori protiv ekstremizma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene